Endnu en afgift på benzin er under opsejling: Her skal det gælde

Skrevet af Emil Martesen

12 uger siden

|

04/03/2024
Foto: Google Street View
Endnu en afgift på benzin er under opsejling.

Dagens topnyheder

Afgifter er efterhånden et ord, som danskerne har stiftet bekendtskab med et hav af gange, og derfor behøver begrebet heller ikke introduceres nu.

Politikere fra Odense Kommune vil have implementeret en selvindført klimaafgift på varer og tjenester, der belaster miljøet, såsom benzin og oksekød.

Tiltaget, som er støttet af partierne Enhedslisten, Socialdemokratiet, og Radikale Venstre, sigter mod at fremme mere bæredygtige forbrugsmønstre inden for kommunens grænser.

Sådan skriver Boosted via DR.

I et forsøg på at motivere en intern grøn omstilling, vil den selvbestaltede afgift gøre det mere omkostningstungt for kommunen at foretage ikke-bæredygtige indkøb, hvilket vil presse Odense til at foretrække mere miljøvenlige alternativer i fremtiden.

Strategien er inspireret af Aarhus Kommunes succes med en lignende ordning, der på bemærkelsesværdig vis reducerede indkøbet af oksekød med 40 procent efter implementeringen.

Men ambitionerne stopper ikke der.

Odense har nemlig planer om at mindske privatbilismen i byen, hvilket er et skridt mod at begrænse trafikforurening og fremme mere bæredygtige transportformer.

Et forslag om at sænke hastighedsgrænsen på de fleste kommunale veje til 30 km/t har også set dagens lys, mens planer om at indføre nulemissionszoner er blevet droppet.