Er du blandt? 10.000 elbiler skal have det skiftet

Emil Martesen

5 uger siden

|

21/05/2024
Trafikken
Foto: Shutterstock
Er du blandt?

Dagens topnyheder

Det er bestemt ikke et uvant syn, at se elbiler på vejene i Danmark længere.

Men det kan meget vel være, at det bliver et uvant syn, at se nogle af Chevrolet Bolts elbiler fremover.

En alvorlig brandrisiko har nemlig ramt over 10.000 Chevrolet Bolt-elbiler, og det har resulteret i, at General Motors er tvunget til at udskifte hele batteripakken i disse køretøjer.

Og det falder ikke på et tørt sted for de mange ejere, der har været gennem en lang og besværlig proces, men nu lysner det med en potentiel erstatning.

Chevrolet har indgået et forlig med batterileverandøren LG Energy Solution, og det betyder, at hver berørte Bolt-ejer kan modtage 1.400 dollar, svarende til 9.611 kroner, som kompensation.

Det skriver Reuters.

Brandene, som har ramt Chevrolet Bolt-modellerne, har ført til tilbagekaldelsen af mere end 110.000 biler. For mange ejere har ventetiden på nye batteripakker strakt sig over flere år, og stadig mangler over 10.000 biler at få skiftet deres batterier.

Næsten 80.000 batteripakker er allerede udskiftet, men for de resterende ejere har Chevrolet kun kunnet tilbyde en midlertidig overvågning af batteripakken.

Problemerne med brand i Bolt-modellerne var så alvorlige, at Chevrolet på et tidspunkt anbefalede ejerne at parkere deres biler udendørs og langt væk fra andre objekter.

Nu lader det langt om længe til, at sagen, der har været en stor udfordring for General Motors, lakker mod enden med det nylige forlig, hvor mange ejere nu kan se frem til en form for kompensation.