Læs det før det er for sent: Denne fejl med din bil kan tømme din pengepung

Skrevet af Emil Martesen

10 uger siden

|

05/04/2024
Trafikken
Foto: Dagens.dk
Læs det før det er for sent.

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at et hav danskere kæmper med at få enderne til at hænge sammen. Derfor tæller hver eneste krone, hvorfor der er god grund til at spidse øre, når forbrugerøkonom Ilyas Dogru fra FDM fremhæver vigtigheden af regelmæssigt at sende bilen til service – en praksis, der på lang sigt kan være en økonomisk livline for bilejere.

Det løfter han sløret for i pengepodcasten 'Spar Kassen' hos B.T.

Her deler han ud af sin ekspertise om, hvordan danskernes kærlighed til deres firhjulede venner ikke kun er en passion, men også en investering i bilens fremtidige velbefindende.

Han tegner et billede af, at en proaktiv tilgang til bilvedligeholdelse ikke blot forlænger køretøjets levetid, men også aktivt arbejder for at holde den økonomiske byrde ved uventede reparationer på et minimum:

"Hvis du passer på din bil, så undgår du de her uforudsete udgifter, der pludselig kan komme", siger han og fortsætter:

"Så kan mekanikeren hurtigere opdage, hvis der er noget, der er gået i stykker, eller noget, der snart skal udskiftes".

Det er her, Ilyas Dogrus råd om at følge fabrikantens anbefalinger til serviceintervaller kommer ind i billedet. Han illustrerer, hvordan en disciplineret vedligeholdelsesrutine – være sig hvert år eller efter en bestemt kilometerstand – kan være forskellen på en sund bil og en, der kæmper med skjulte fejl.

Interessant nok, påpeger han, at selv ejere af såkaldte vedligeholdelsesfri biler som Tesla ikke bør ignorere vigtigheden af regelmæssige tjek. Han henviser til en tysk rapport fra 2023, der placerede Tesla Model 3 øverst på listen over biler med flest fejl.

Afslutningsvis kaster Ilyas Dogru lys over den potentielle økonomiske gevinst ved at prioritere bilens service. Han lægger ikke skjul på, at hvis du er meget uheldig, så kan du spare et femcifret beløb, og peger på de mulige konsekvenser af at ignorere bilens behov for pleje.