P-reglen er ukendt for mange: Dette må du ikke gøre, når du skal parkere

14/08/2023 11:20

Henrik R

Trafikken
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Det er værd at kende til alle regler, så du ikke får en bøde, selvom du har gode intentioner.

Mest læste i dag

En bilist, der forsøgte at undgå en parkeringsafgift ved at efterlade en håndskrevet seddel med parkeringstidspunktet i forruden, fik en overraskelse, da sagen endte i Landsretten.

Bilisten havde parkeret på et privat område med tidsbegrænsning, men havde glemt sin p-skive. I stedet for at risikere en bøde, valgte han at skrive det tidspunkt, han havde parkeret, på en seddel og placere den synligt i forruden. Men parkeringsselskabet var ikke imponeret over bilistens kreative løsning og udstedte en afgift.

Sagen blev bragt for Landsretten, som fastslog, at en håndskrevet seddel ikke kan erstatte en p-skive. Casper Schad, en ekspert inden for området, forklarer til FDM:

"Landsretten udtalte, at hvis man endelig skal lægge en seddel i forruden i tilfælde, hvor man mangler en p-skive, så skal man på sedlen tegne en urskive og konstruere en bevægelig viser, der monteres på den tegnede skive. Denne konstruktion kan herefter simulere en rigtig p-skive."

Dette stiller bilister i en svær situation, da det er usandsynligt, at de fleste har de nødvendige redskaber til at lave en sådan konstruktion i bilen.

Resultatet?

Bilisten blev nødt til at betale parkeringsafgiften.