17-årig blæser dommerne bagover i årets første audition: "Der er et eller andet originalt i gang med dig"

Foto: Arkiv

17-årige Laura fik stor ros efter sin optræden til årets første audition i 'X Factor' 2023.

Det nytårsaften, og i morgen skriver vi 2023 i kalenderen. Et nyt år er lig mange ting, for eksempel kan man allerede i morgen aften se den første audition af TV 2’s talentprogram ‘X Factor’.

I år består dommerne af Thomas Blachman, Kwamie Liv og som nyeste skud på stammen, Simon Kvamm. Som det altid er tilfældet ved auditions, så springer nogle gennem mængden om imponerer de kritiske dommere.

Læs også

SuperBrugsen med vildt nytårstilbud: 150 kroner for en hel kasse

Det er ikke uden undtagelse denne gang, for i første program synger 17-årige Laura Kristine Vejlby Hansen sin egen sang - og det vakte begejstring.

Hun var en af dem, som dommertrioen virkelig bed mærke i, fordi hun ville mere end at synge. Hun ville vise, hvem hun er.

Sangen, som Laura Kristine Vejlby Hansen altså selv har skrevet, er inspireret af hendes egne oplevelser fra livet som en ung pige, forklarer hun til TV 2:

- Det udspringer af en generel følelse omkring nutidens datingkultur – og faktisk også kulturen i venskaber i dag. Alle giver udtryk for, at de gerne vil prioritere én, men så snart der kommer et tilbud, som måske er bedre, så tager de imod det, forklarer hun.

Sangen er ikke et politisk statement eller en kritik af samfundet, men mere et indblik i, hvordan det er at være ung i nutidens verden.

Og netop dét – kombineret med hendes karakterfyldte stemme og flabede attitude – ramte hovedet på sømmet, mente 'X Factor'-dommerne.

- Der er et eller andet originalt i gang med dig, sagde Simon Kvamm, da hun var færdig med sin sang.

Simon Kvamm uddyber til TV 2, at især er Lauras modige, stærke og unge energi, som han kunne mærke under hendes sang.

- X faktoren ligger i, at hun synger noget, hvor man tænker: “Ja, sådan har jeg også haft det. Det kender jeg”, siger han.

'X Factor' har premiere 1. januar klokken 20.00 på TV 2 – allerede fra klokken 06.00 om morgenen kan programmet ses på TV 2 PLAY.

Læs også

Det skal du gøre, hvis du skal fyre af i aften

 

Dagens Gossip