Anmelder kritiserer kontroversiel dokumentar om Peter Madsen: "Den er overfladisk"

Foto: Shutterstock

Efter to års udskydelse er filmen nu tilgængelig som streaming.

Peter Madsen blev på meget kort tid en mand, som hele Danmark og faktisk store dele af verden kendte til. Omstændighederne herom var desværre meget triste, da det var i forbindelse med drabet på Kim Wall.

I et år op til drabet var et dokumentarhold i gang med at lave dokumentarfilmen ‘Into the Deep’. Her følger man Peter Madsen og en gruppe frivillige, som arbejder i Peter Madsens værksted på Refshaleøen.

Læs også

Billede af 2 euro-mønt går viralt: Kan du se hvorfor?

Det var også herfra at Peter Madsen startede den sejlads, som skulle ende med at blive Kim Walls sidste. Filmen var ment som et portræt af en excentrisk eventyrer, men drabet på Kim Wall ændrede dette markant.

De voldsomme hændelser og ændringen i hele filmens præmis skabte meget røre, da den første udgave af filmen fik premiere på filmfestivalen Sundance i 2020.

Desuden var der en af de medvirkende, som trak sit samtykke tilbage. Derfor blev filmen kun vist en enkelt gang i sin oprindelige form, før Netflix besluttede at udskyde udgivelsen.

Nu er tiden dog kommet, for fredag den 30. september er filmen nemlig blevet udgivet på Netflix - dog i en redigeret version. Assisterende redaktør og anmelder på Filmmagasinet Ekko Niels Jakob Kyhl Jørgensen har set begge udgaver af filmen.

Ifølge Niels Jakob Kyhl Jørgensen, så var det ikke etisk forsvarligt at vise filmen tilbage i 2020, men den nye, redigerede version er heller ikke fejlfri, mener han.

- Det her er en meget, meget anderledes og mere overfladisk film. Der er flere karakterer, der er klippet helt ud eller anonymiseret, og dermed har man også mistet en del af filmens allerstærkeste scener. Og man er også endt med en film, hvor portrættet af Peter Madsen står mere centralt, siger Niels Jakob Kyhl Jørgensen ifølge TV 2.

Læs også

Slagsmål bryder ud, efter kvinde hiver melonerne frem på stadion: 'Der er børn her'

 

Dagens Gossip