DR med stor satsning: Ny dramaserie på vej

Foto: Shutterstock

DR er netop gået i gang med optagelserne til en ny dramaserie.

DR har efterhånden lavet flere succesfulde dramaserier. Af disse kan ‘Borgen’ og ‘Broen’ blandt andet nævnes. Og nu er DR igen i gang med ny dramaserie. Den kommende store dramaserie kommer til at hedde ‘Huset’, og får premiere i efteråret 2023.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I hovedrollerne vil man blandt andet kunne se store danske skuespiller som Sofie Gråbøl og David Dencik, skriver DR.

Læs også

Ny check på vej til 300.000 danskere

Førstnævnte har tidligere haft stor succes i en DR-serie, nemlig ‘Forbrydelsen’, hvor hun spiller politibetjenten Sarah Lund. I ’Huset’ følger man livet for fire fængselsbetjente.

Fængslet står over for en mulig lukning, hvis man ikke får styr på magtbalancen og det interne hierarki, hvor det reelt set er fangerne, der er i kontrol i dagligdagen.

Man følger fire fængselsbetjente kaldet Miriam, Sammi, Henrik og Gert og deres forsøg på at få bragt ’Huset’ i orden.

Enhedschef Gert (Charlotte Fich) har det overordnede ansvar, mens Miriam (Sofie Gråbøl), Henrik (David Dencik) og den nyuddannede Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt) har hver deres indgang til udfordringen med at få genvundet kontrollen i ‘Huset’.

Ud over de nævnte skuespillere er blandt andre også Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese at finde på rollelisten.  ’Huset’ er produceret af DR Drama. Serien vil bestå af seks afsnit af en times varighed.

Læs også

Sådan kan en helt almindelig familie spare 42.000 kr. årligt

 

 

Dagens Gossip