DR-vært tager bladet fra munden: Det var tvang

Skrevet af Mathias Busekist

24/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Beslutningen var ikke hans egen.

Dagens topnyheder

Forleden fik man breaket nyheden om, at den nuværende P3-vært Anders Ugilt efter tre år som vært på kanalen er blevet opsagt af den nye ledelse.

Årsagen til, at deres veje nu skal skilles, synes at være den samme som man så med Mathias Helt, som nu skifter DR ud med Radio4, hvor han skal stå forrest i sit kommende talkshow.

Men når det kommer til Anders Ugilt, ønsker han først og fremmest at understrege, at beslutningen ikke var hans.

"Jeg stopper på P3. Beslutningen er ikke min egen, det er vist noget med en ny strategi," fremgår det af hans opslag på Instagram, hvor han udtryke sin taknemmelighed og stolthed over de ting, han har bedrevet på kanalen.

"Særligt 'Weekendmorgen', 'Smørhullet', 'Pride', 'Akavet jul' og 'Glimmer og Ild' er programmer, der ligger mit hjerte nært, og som jeg har elsket at sende. for unge mennesker går i dén grad også op i Grand Prix, queerness og popmusik. Og står tidligt op i weekenden."

Heldigvis, som han så fint skriver, kan unge mennesker altså finde finde ud af at komme ud af sengen om morgenen. Noget han ikke komme til at slippe for, selv om han nu er fortid hos P3.

For søndag kan han bekræfte, at han forbliver i DR, men at fremtiden hedder P4.

"Jeg skal være vært på P4 Morgen KBH sammen med Nanna Nørgaard," skriver han i opslaget og fortsætter med at sætte ord på, hvorfor P4 er et bedre match for ham end P3.

"Jeg havde efter P7 Mix-tiden tænkt, at P4 nok egentlig var mere mig end P3. Lidt mindre rap - lidt mere Rollo og King. Og nu skal jeg simpelthen gøre det. Jeg er skideglad for det."

Københavnerne vil allerede kunne høre Anders' stemme i radioen første juledag kl. 07:00.

Du kan læse hans opslag nedenfor: