Efter medvirken i populær TV 2-serie: Har sat tanker i gang

Foto: Shutterstock

Johanne Louise Schmidt har efter at have spillet en stor rolle i 'DNA' overvejet nogle af de store spørgsmål, som der kan opstå i løbet af livet.

Sæson 2 af TV 2’s populære serie ‘DNA’ ruller lige nu over skærmen. I den nye sæson følger man igen politibetjent Rolf Larsen (Anders W. Berthelsen) og hans jagt på kriminelle bagmænd.

I den nye sæson er temaet menneskehandel og ulovligt salg af organer. Det kan nogle gange være livsnødvendigt at få et givent organ for at overleve, og det er også tilfældet for karakteren Maria, som spilles af Johanne Louise Schmidt.

Læs også

I morgen sker det: 300.000 danskere får 2.000 skattefrie kroner

Hun får nemlig et barn med sin nye mand, men alt gå ikke efter planen. Det svære spørgsmål omkring illegalt køb af organer har da også sat sig i skuespilleren:

– Jeg vil gøre alt for mig eget barn, men om jeg ville gå ud og købe et organ på det sorte marked, det tror jeg ikke, jeg ville. Jeg vil rigtig gerne selv være organdonor, men jeg har bare ikke fået meldt mig, fortæller Johanne, som sammen med kæresten Thomas Hwan har snart seksårige Allie til HER&NU.

Snakken med HER&NU får sat gang i Johannes egen refleksion over organdonation og angsten for at dø. De to ting hænger nemlig sammen, hvis man spørger Johanne.

– Hvorfor er det, at jeg ikke bare går ind og donerer mine organer? Det er jo bare to klik og en underskrift. Det handler om at blive konfronteret med, at hvad nu hvis der sker en ulykke. På grund af dødsangsten er vi bange for at miste, og det er så svært at rumme. Organdonation kan være en svær snak med familien.

Læs også

Lise Nørgaard afslører: Jeg blev slået

 

Dagens Gossip