Efter shitstorm: Populær tv-vært vender tilbage

Foto: Shutterstock

Gary Lineker er efter en turbulent uges tid nu tilbage som vært hos BBC.

Gary Lineker er som tidligere professionel fodboldspiller i blandt andet Leicester og Barcelona et ganske kendt navn.

Nu bruger han en del tid på at dække fodbold for britiske BBC i programmet “Match of the day”, men for nylig blev Lineker fjernet fra netop denne opgave.

Læs også

Chokeret Rasmus Seebach deler trist meddelelse

Det skyldes at han på Twitter ytrede sig meget kritisk omkring en asylpolitisk aftale, som den britiske regering netop har indgået med Frankrig.

Det fik folk til at rase over BBC, da Lineker er meget populær som vært blandt BBC’s seere. Andre ansatte på “Match of the day” nedlagde i weekenden arbejdet i protest over beslutningen.

Det tager BBC nu konsekvensen af og har genansat Lineker.

- Gary er en værdifuld del af BBC, og jeg ved, hvor meget BBC betyder for Gary, og jeg ser frem til, at han igen skal præsentere vores dækning i den kommende weekend, siger Tim Davie, der er generaldirektør i BBC.

Gary Lineker er også glad for, at han og BBC nu har fundet en løsning.

- Efter et par surrealistiske dage er jeg glad for, at vi har navigeret en vej igennem dette. Jeg vil gerne takke jer alle for den utrolige støtte, især mine kolleger hos BBC Sport for den bemærkelsesværdige solidaritet, skriver han på Twitter.

BBC lavede i 2020 nogle retningslinjer omkring ansattes mulighed eller mangel på samme for at ytre sig om politiske forhold. BBC har nemlig til opgave at være upartiske.

Gary Lineker er ansat som freelancer. Freelancere og fastansatte har forskellige regler, hvorfor BBC nu vil kigge retningslinjerne igennem.

Læs også

Peter A.G med trist meddelelse: Gnags ramt af nyt dødsfald

 

 

Dagens Gossip