Endelig vender Bagedysten tilbage: Mød de nye deltagere og læs om alle ændringerne her

Hele det nye hold deltagere samlet. Foto: DR / Carsten Mol

Den første lørdag i oktober kaster ti nye amatørbagere sig ud i udfordringerne, når den nye sæson af Den store bagedyst har premiere.

Siden programmets første sæson har seerne været vilde med Bagedysten, derfor er der heller ikke blevet ændret meget på det populære program, men alligevel er der dog et par nye indslag hist og her. 

“Vi har været i udviklingsværkstedet og fundet på nye temaer og udfordringer, som kan give spænding og udfordre alle,” siger Søren Olsen, der også løfter lidt af sløret for, hvilke kagediscipliner deltagerne skal begive sig ud i.

“Vi kommer igen i år til at udfordre deltagerne på rigtig mange forskellige måder. De skal bage tyske kager, lave høje kagekonstruktioner og imponerende bryllupskager. De skal også udfordres af bagerlandsholdet og vise, at de kan nytænke en 'kajkage’,” siger han.

Deltagere fra hele Danmark

De ti nye deltagere, som seerne skal lære at kende i løbet af denne sæson, kommer fra mange forskellige steder i landet og med mange forskellige baggrunde. Lige fra en frisør i Aalborg til en gymnasieelev i Hørsholm. Sæsonens  yngste deltager er 17 år, mens den ældste er 59. 

Derudover er der også både gæster fra Tyskland og England forklarer Timm Vladimir, der igen i år er vært på programmet:

"Seerne kan se frem til en ny sæson, der igen vil samle danskerne om en aktivitet, som alle kan være med til, og som kan inspirere folk til selv at give sig i kast med bagningen og måske prøve nye opskrifter. Vi har selvfølgelig også rystet posen og glæder os til at få besøg af flere kompetente, udenlandske gæster, der for alvor udfordrer deltagerne med nye teknikker. Og så har vi et fantastisk deltagerfelt med fede personligheder, og jeg er sikker på, at alle kan finde deres personlige favorit at heppe på," siger Timm Vladimir, der igen i år bliver flankeret af de to dommere, konditoren Katrine Foged Thomsen og bager og dessertkok Markus Grigo.

Sendes fortsat lørdag

Efter seks sæsoner med onsdag som sendedag blev 2018-udgaven af ’Den store bagedyst’ som noget nyt sendt om lørdagen. Sådan fortsætter det i år, da sendetidspunktet lørdag aften giver mange mulighed for at se programmet sammen.

“Den store bagedyst sendes igen om lørdagen, da vi sidste år kunne se, at det var en stor succes. Det var et af de programmer, som hele familien kunne samles om, hvilket er en klar ambition med programmet,” siger Søren Olsen. Udover at være et program med mange seere foran fjernsynet lørdag aften så 400.000 mennesker i 2018 i snit også med via DRTV.

Se de nye deltagere

Rikke er 30 år og arbejder til dagligt som revisor. Den første kage, hun lærte at bage, er hendes yndlingskage, nemlig vandbakkelser. (Foto: Carsten Mol)

 

Victoria på 28 år pædagogikstuderende og siger selv, at hun har en "krøllet tankegang". Den bruger hun blandt andet, når hun bager og elsker tanken om "fra jord til bord". (Foto: Carsten Mol)

 

Rasmus på 37 er demand manager og far til to drenge. Udover at bruge tid i køkkenet underviser Rasmus i spinning og er vild med Nik og Jay. (Foto: Carsten Mol)

 

Henrik på 31 år bruger meget af sin tid i et køkken, når han til dagligt arbejder som tjener og sommelier. Når han ikke er i køkkenet for at bage, undeviser han i dans flere timer om ugen. (Foto: Carsten Mol)

 

Pia er med sine 59 år årets ældste deltager. Til dagligt arbejder hun som pantefoged og elsker at udfolde sin kreative side gennem bagning. (Foto: Carsten Mol)

 

Frederikke er 23 år og studerer kunst og design i Amsterdam. I sit bagværk tager hun udgangspunkt i hendes interesse for æstetik og elsker at eksperimentere. (Foto: Carsten Mol)

 

Mia er feltets yngste deltager på 17 år og går i gymnasiet. Hun bor med sin familie i Rungsted og er den, der står for madlavningen derhjemme. (Foto: Carsten Mol)

 

Beate på 26 år elsker farver og det afspejler sig i hendes bagværk. Beate arbejder som frisør og er på landsholdet i roller derby. (Foto: Carsten Mol)

 

Fillip, 30, er pædagog på en efterskole. Efter en tur til Hawaii har han sagt "ja til Gud", og den kristne tro er en grundsten i hans liv. Op til den store bagedyst har han serveret kage for sin kone og søn på 2 år næsten hver dag. (Foto: Carsten Mol)

 

Læs også

Luksusfælden: Kenneth faldt om på grund af hans massive gæld

 

 

 

 

 

Dagens Gossip