Fik stor investering i 'Løvens Hule': Nu fjernes produkterne fra hylderne i flere butikker

Mathias Nielsen

65 uger siden

|

17/03/2023
TV
Foto: DR
Foto: DR
Copenhagen Cartel fik for år tilbage en stor investering i DR's 'Løvens Hule', men lige nu er virksomheden i problemer.

Dagens topnyheder

Tilbage i 2020 medvirkede Katrine Lee Larsen i DR’s ‘Løvens Hule’ med hendes virksomhed Copenhagen Cartel, som sælger badetøj til kvinder.

Det særlige ved virksomheden er, at badetøjet laves ud af brugte fiskenet fra havet. Da Katrine pitchede idéen, var især Christian Arnstedt vild med idéen.

Han endte med at kaste 700.000 ind i virksomheden. Lige nu befinder Copenhagen Cartel sig dog i en lidt uheldig situation. Det viser sig nemlig, at fiskenettene ikke samles op fra havet, hvilket ellers var grundidéen bag virksomheden.

B.T. kan nu oplyse, at både Magasin og Illums Bolighus har valgt at fjerne Copenhagen Cartel fra hylderne indtil sagen er undersøgt til bunds.

Tidligere på ugen var også Forbrugerrådet Tænk ude med kritik af Copenhagen Cartel. Her sagde politisk rådgiver inden for miljø, transport og forbrug, Vibeke Myrtue Jensen, følgende til B.T:

»Billeder af fiskenet på deres hjemmeside efterlader et indtryk af, at produkterne er lavet af gamle fiskenet. Og så blev firmaet jo kendt for at sige på tv, at de producerer tøj, der er lavet af fiskenet fra havet. Der står på deres hjemmeside: Bæredygtigt tøj: Badetøj og sportstøj er lavet primært af plastik fra havet, blandt andet fiskenet.« 

Der er dog ikke tale om decideret boykot fra hverken Magasin eller Illums Bolighus’ side.

Begge oplyser til B.T, at man midlertidigt har fjernet produkterne fra hylderne.

Når der er fuld klarhed over sagen kan det derfor sagtens være, at Copenhagen Cartels varer igen vil være at finde på hylderne hos Illum og Magasin.