Hele tre løver købte sig ind: Nu får 'Løvens Hule'-virksomhed kritik af forbrugerråd

Foto: Shutterstock

Dawn Design fik stor ros i sidste uges afsnit af *Løvens Hule', men nu sår Forbrugerrådet Tænk tvivl om virksomhedens bærende element.

I sidste uge kunne man som seer i ‘Løvens Hule’ se virksomheden Dawn Design få hele tre invetorer ind i form af Christian Arnstedt, Jesper Buch og Tommy Ahlers, der i denne sæson har medvirket som gæste-investor et par gange.

Tre investorer vidner om, at virksomheden solgte sig selv godt samt at de anses for at have et stort potentiale.

Læs også

Jakob Ellemann-Jensen med status på sygemelding

Dawn Design producerer sengetøj, som ifølge virksomheden selv er ganske bæredygtigt, hvilket især skyldes anvendelse af sølv som en del af produktionen.

Det gør angiveligt, at langt de fleste bakterier dræbes og man dermed ikke behøver at vaske sit sengetøj lige så ofte.

Alligevel retter Forbrugerrådet Tænk nu kritik mod Dawn Design, hvilket især skyldes brugen af sølv.

»Sølv er et biocid, der slår bakterier ihjel, og det er uønsket og unødvendig kemi. Det er sundere og bedre for miljøet bare at vaske sit sengetøj,« siger Christel Søgaard Kirkeby, der er projektleder i Forbrugerrådet Tænk Kemi til Berlingske, og fortsætter:

»Udover at kunne skade miljøet, når sølvet bliver vasket ud med tekstilfibre i spildevandet, er det uønsket, når man bliver udsat for det i lang tid, både gennem huden og luftvejene via støv fra sengetøjet.«

Selvom mindre vask i sig selv er godt for miljøet, så påpeger Christel Søgaard Kirkeby også, at sundhedsmyndighederne opfordrer til at brugen af biocider som eksempelvis sølv begrænses helt generelt.

Adam Overgaard, som er direktør i Dawn Design fortæller i et skriftligt svar til Berlingske, at man fra Dawn Designs side vil gå i dialog med Forbrugerrådet Tænk omkring kritikken.

Læs også

DMI melder ud: Stort vejrskifte på vej

 

 

Dagens Gossip