Ikonisk James Bond bil solgt for stort millionbeløb

Foto: Shutterstock

Det er Sean Connerys egen Aston Martin, som nu har fået ny ejer. Prisen var noget højere end forventet.

Når man tænker på Sean Connery, så tænker mange formentlig også på James Bond. Sean Connery var nemlig den første skuespiller til at spille agent 007 i den legendariske filmserie om James Bond.

Privat var Connery også lidt af en Bond. Han nåede nemlig kun at eje én enkelt bil gennem hele sin levetid, og det var intet ringere end en Aston Martin DB5, som han også kører i i filmene.

Læs også

Ny oppositionspolitiker anholdt i Rusland: Sagde det forbudte ord

I 2018 købte han den flotte model af årgang 1964, hvilket altså blot var to år før han døde i 2020 i en alder af 90 år. Efter Seans død besluttede familien at sætte bilen til salg, og i den forbindelse udtalte Sean Connerys søn, Jason, følgende omkring sin fars forhold til bilen:

"Far plejede at tale om at eje sin egen DB5 uden anden grund end at han elskede bilen, og jeg tror, ​​at den set i bakspejlet repræsenterede noget i hans liv, der var unikt og fangede et øjeblik i tiden. Han fortalte mig, at det at køre filmbilerne, alle fyldt med gadgets, især maskingeværerne foran, gjorde bilen virkelig tung foran, og at vende i lav hastighed var en herkulisk opgave, så det var en fornøjelse at køre uden gadgets,”

Bilen var estimeret til at indbringe mellem 1,4 og 1,8 millioner dollars på auktionen, men det skulle vise sig at være en anelse forkert. Det endelige bud endte nemlig på 2.425.000 dollars - cirka 18 millioner kroner, skriver New York Post.

En del af overskuddet blev doneret til Sean Connery Philanthropy Fund, som har støttet en række velgørende organisationer gennem årene.

Læs også

Økonom advarer: Der er en væsentlig risiko

 

Dagens Gossip