Lars Hjortshøj lander stort job: "Det er en opgave, jeg virkelig gerne vil have"

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Komikeren ser frem til at skulle være vært.

Når dansk film og tv bliver hyldet og hædret af seerne og biografgængerne til uddelingen af Svend Prisen 2022, så kommer dette års vært til at være komiker og skuespiller Lars Hjortshøj, som skal guide publikum og de nominerede gennem aftenen i det sydfynske.

Svend Prisen finder sted den 31. august i Krøyers Have i Svendborg, og værten glæder sig helt vildt til arrangementet.

Læs også

Tragisk ulykke: 19-årig død i forlystelsespark

- Det er en opgave, jeg virkelig gerne vil have, for Svend Prisen er meget sympatisk, siger han ifølge Ritzau og uddyber:

- Nu er jeg en af dem, der ofte står foran et publikum og får ret kontant afregning. Men jeg synes, det er sundt for alle kunstner-gøglertyper at blive mindet om, at der sidder nogle i den anden ende, som vi fortæller historierne til. Det skal vi mindes om, for at kunsten ikke lukker sig om sig selv, lyder det fra Lars Hjortshøj.

Til Svend Prisen uddeles der i alt 12 statuetter. Blandt andet til Årets Danske Tv-dramaserie, Årets Håb og Årets henholdsvis Kvindelige og Mandlige Hovedrolle.

I alle de regulære kategorier er det suverænt publikum, der vælger vinderne ud fra nominerede fundet i de seneste 12 måneders mest populære biograffilm og tv-serier.

Derudover uddeles også Juryens Særpris og Svend Hædersprisen, som i år kommer til at tilfalde Lars Mikkelsen.

Lars Hjortshøj har gennem tiden medvirket i store tv-hits som 'Langt fra Las Vegas', 'Klovn' og 'Casper & Mandrilaftalen'.

Læs også

DR-journalist udvist af Rusland: "Jeg blev ked af det"

 

Dagens Gossip