Luksusfælden-eksperts vilde krav til nordjyske Birthe: ’Du skal lukke din virksomhed’

Foto: TV3

Birte drømmer om ro til at skrive den roman, som hun længe har haft planer om. Men det er svært at finde ro, når der er rod i økonomien.

Birte fra den nordjyske by Hørmested har svært ved at få sin økonomi til at hænge sammen. Hun bor i en ejerbolig, men lever af sin SU med en hobbyvirksomhed, der giver et stort underskud.

Det betyder, at Birte har en milliongæld, men et budget, der hverken efterlader luft til terminer eller gældsafvikling. 

Luksusfældens eksperter Mette Reismann og Kenneth Hansen er taget til Nordjylland for at hjælpe Birte med at få styr på sine økonomiske udfordringer.

Læs også

Alenemor til fem ryster eksperterne i Luksusfælden: 'Jeg har aldrig set noget lignende'

Men det står hurtigt klart, at det er lidt af en opgave, som eksperterne står over for:

Birte har fuldstændig ignoreret sin gæld. Det betyder, at hendes fremtidige økonomi ser meget vanskelig ud, lyder det fra Kenneth Hansen.

En gennemgang af Birtes økonomi viser, at hun har en gæld på 1.608.000 kroner. Men det slutter ikke her. Hver år ryger der nemlig tårnhøje renter på gælden:

Læs også

Nickis forbrug forarger Luksusfælden-ekspert: ‘Det er kraftedme ulækkert’

- Hvert eneste år tilskrives der jo renter. Og hold nu godt fast. 50.000 kroner om året, der ryger oveni, fordi du har ladet stå til. Og du afdrager ikke på det, lyder det fra Mette Reismann.

Der er da heller ikke mange penge at komme efter i Birtes hobbyvirksomhed. Ifølge sønnen Jeppe har hun nemlig svært ved at få afsat sine butterflys, børnebøger og lejlighedskort.

Samtidig ønsker Birte ro, så hun kan betale sin gæld af og skrive en roman:

Læs også

Afsløring: Danske mænd med disse navne bliver oftest tynde i toppen

- Jeg drømmer om ro. Ro på min økonomi og ro til at få skrevet den roman, jeg gerne vil have skrevet. Og selvfølgelig at kunne tjene så mange penge, at jeg kan give til alle mine kreditorer, siger Birte.

Du kan høre Birte fortælle om sine udfordringer som forfatter i videoen lige herunder. 

Hvis Birtes drøm skal gå i opfyldelse, kræver det, at hun tager ansvar for sin situation. Det betyder ifølge Kenneth Hansen og Mette Reismann, at hun skal sælge sit hus og opgive drømmen om iværksætteriet.

Se med, når eksperterne kigger nærmere på Birtes gæld i videoen lige herunder og resten af afsnittet, når TV3 sender Luksusfælden i aften klokken 20.00.

Tidligere bokser i Luksusfælden bruger tusinder på damer: Afsløret foran kæresten

 

 

Dagens Gossip