Nu kaster dansk dokumentar lys over Madeleine McCann-sagen

Tysk politi mistænker Christian B for at stå bortførelsen og drabet på Madeleine McCann, men de har endnu ikke fremlagt deres beviser. Foto: Discovery Networks Danmark.

Ny danskproduceret dokumentar undersøger sagen, der begyndte i 2007.

I 2007 forsvandt den britiske pige Madeleine McCann fra sine forældres ferielejlighed i Portugal. Sagen er stadig uopklaret, men 13 år efter den lille piges forsvinden er en ny hovedmistænkt dukket op i sagen: Tyskeren Christian B.

Læs også

Breaking: Nyt i Madeleine McCann-sagen

Selvom myndighederne tilsyneladende ikke har fundet spor af Madeleine McCann, er det tyske forbundspoliti overbevist om, at ’Maddie’s bortfører sidder fængslet i Tyskland, hvor han afsoner en dom for grov voldtægt af en 72-årig kvinde i Praia da Luz – samme ferieparadis, hvor Maddie blev bortført fra.

Tysk politi mistænker Christian B for at stå bortførelsen og drabet på Madeleine McCann, men de har endnu ikke fremlagt deres beviser. Foto: Discovery Networks Danmark.

Nu kaster den danskproduceret discovery+ Original-dokumentarserie nyt lys over sagen, og programmerne forsøger at kortlægge, hvilke beviser politiet har, og undersøger hvem Christian B. er, og om han kunne stå bag Madeleine McCanns forsvinden.

Det skriver Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse. 

I dokumentarserien undersøges det, hvem denne nye, tyske mistænkte Christian B. er, og hvordan han kan knyttes til en af verdens største, uopklarede sager. Venner til den mistænkte, en ekskæreste og centrale nøglepersoner i sagen, såsom den mistænktes forsvarer, den tyske anklager og den tidligere portugisiske efterforsker, står alle frem.

Ikke sigtet endnu.

I juni 2020 udråbte tysk politi Christian B. som hovedmistænkt i sagen, men han er endnu ikke sigtet. Kritikere mener, at politiet mangler beviser. Men hvad var det, der førte tysk politi til et gennembrud i sagen, der chokerede hele verden og har været en af de mest omtalte kriminalsager de sidste 13 år?

“Det interessante er, at tysk politi meget skråsikkert udpeger en hovedmistænkt i en af de største kriminalsager i Europa i nyere tid uden at sigte manden. Indtil nu har tysk politi kun fremlagt en række indicier og sammenfald. Kunne den hovedmistænkte være manden, der står bag Maddies forsvinden, og har de beviser til at løfte en sag, eller står vi måske overfor, hvad der kunne blive et offentligt justitsmord? Det undersøger vi i denne dokumentarserie,” fortæller Tine Røgind Quist, Executive producer, Discovery Denmark.

’Hovedmistænkt: Madeleine McCann-sagen’ består af tre afsnit, og første afsnit kan streames på discovery+ den 15. februar i Danmark. 

Læs også

Nu er der nyt i Madeleine McCann-sagen

 

 

 

Dagens Gossip