Peter Ingemann med opråb: Vi kan gøre det bedre

Foto: Rikke Kjær Poulsen/Ritzau Scanpix

Tv-værten er aktuel i en ny tv-serie, som han har et meget klart budskab med.

Den populære tv-vært Peter Ingemann er lige nu aktuel i en serie på TV 2, som hedder ‘Ingemann – Hitler, Stalin og Churchill’.

Her afdækker den yderst historieinteresserede Peter de tre statsledere, som i den grad har været med til at forme den verden, som vi lever i i dag.

Læs også

I morgen sker det: 300.000 danskere får 2.000 skattefrie kroner

Og da den sikkerhedspolitiske situation er yderst anspændt i Europa, så bør vi kigge tilbage på historien for at lære af den og eventuelt forhindre tidligere fejl i at opstå igen, mener Ingemann.

Det er især Adolf Hitler og Josef Stalin, som har haft betydning for nutidens verden og ikke mindst den igangværende krig i Ukraine.

Josef Stalin har desuden en ting til fælles med Putin foruden at være leder af Rusland (ganske vist var Stalin leder af Sovjetunionen, som talte flere nationer, der i dag er selvstændige). 

- De er ikke vant til demokrati. De er ikke vant til, at man debatterer ting. Hvis man kan opnå de ting, man vil med vold, så gør man det, siger Peter Ingemann i ‘GO’ Aften Live’.

Ingemann håber inderligt, at vi kan lære af historien. Det mener han ikke, at Putin har gjort - hvilket i sidste ende vil føre til samme fejl.

- Den, der ikke kender historien, er dømt til at gentage den og dermed også dømt til at gentage fejltagelserne. Vi skal lære af de fejl, der er blevet begået, og så kan vi forhåbentlig gøre det bedre. Noget som manden i Kreml ikke har, og han er så dømt til at gentage sine forgængeres fejl, siger tv-værten.

'Ingemann – Hitler, Stalin og Churchill’ indeholder i alt seks afsnit. Afsnit fem sendes på TV 2 onsdag aften klokken 20, mens sjette og sidste afsnit altså sendes onsdag den 18. januar samme tid på samme kanal.

Læs også

Pelle brugte hele sin arvede formue på at bevise, hans far var skyldig i mordet på hans mor

 

Dagens Gossip