Simon Kvamm forklarer: Derfor skal deltagerne synge disse sange

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

I Simons lejr har man et grundlæggende udgangspunkt om, at sangene skal være på dansk. Det er der ifølge dommeren flere årsager til.

I aften løber dette års første liveshow i ‘X Factor’ af stablen, og her skal deltagerne fra start af bevise over for både dommere og ikke mindst seerne, at de er berettiget til at gå videre i konkurrencen.

I år er der også et nyt ansigt i dommerstolen i form af Simon Kvamm, som gennem tiden har gjort sig selv bemærket i både tv og gennem musik i flere forskellige grupper som Nephew og De Eneste To.

Læs også

Kunde efterladt i chok: Brød til 7.500 kroner hos Lidl

Han har besluttet, at hans deltagere som udgangspunkt skal syne på dansk.

Det skriver han på Facebook, hvor han også kommer med årsagerne til det. 

- På mit hold går vi som udgangspunkt med sange på dansk. Det er der flere grunde til: Helt grundlæggende syns jeg dette er det naturlige udgangspunkt. Dansk er det sprog flertallet her i landet taler med hinanden på. Og drømmer på, lyder det blandt andet.

Simon vil desuden gerne udbrede dansksproget musik, fordi der er en masse godt derude, som iføle ham fortjener at komme frem på den store scene.

- Derudover vil jeg gerne slå et slag for dansksproget musik. Der er så mange gode artister og sange derude, som fortjener en tur i manegen i Danmarks største tv-underholdnings cirkus. Både nyere sange og juveler fra sangskattekisten (ingen af mine egne sange - bare for en god ordens skyld).

Læs også

Sussi kommer med hjerteskærende opdatering

 

Dagens Gossip