Solveig vandt X Factor 2021: Det laver hun nu

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Solveig er tilbage.

2021’s udgave af X Factor blev vundet af 15-årige Solveig Mølle Lindelof fra Hvidovre, som gennem hele sæsonen fik stor ros fra alle dommere.

Det var ikke bare en sejr i 'X Factor'.

Det var en sejr for kunsten. Sådan lød det fra den garvede dommer Thomas Blachman 9. april 2021, da årets vinder af programmet dengang blev annonceret.

Læs også

Ny lov træder i kraft i morgen: Nu bliver det ulovligt

Siden da har der været lidt stille omkring den talentfulde sanger, som dog ikke har hvilet på laurbærene siden sejren.

I dag er hun nemlig ude med sin første single. 

“Jeg har tænkt virkelig meget over både lyden og teksten, så den repræsenterer mig,” siger Solveig om nummeret 'Superficial' til TV 2.

I forbindelse med udgivelsen vender den nu 16-årige efterskoleelev tilbage til 'X Factor'-scenen i fredagens semifinale. En scene, som Solveig kender godt - selvom sidste sæsons liveshows var uden tilskuere grundet covid-19 restriktioner.

Da Solveig sidste forår vandt og stod badet iøjeblikkelig succes, lovede hun sig selv én ting:

Hun ville ikke lade sig påvirke af andres forventninger om, at en 'X Factor'-vinder skal udgive noget musik hurtigt, mens opmræksomheden er stor. Og det har hun holdt, for der er næsten gået et helt år nu.

En af præmierne som vinder var en tur til Lodnon, hvor man fik sparring med blandt andre Simon Cowell, som i sin startede X Factor i Storbritannien.

Turen indløste Solveig i efteråret 2021.

“Jeg fik et kæmpe indblik i musikindustrien og mødtes med flere forskellige anerkendte musikproducere, fortæller Solveig og tilføjer:

“Det var helt modsat de skræmmehistorier, man har hørt om, at man som ny artist "bare skal gøre, som der bliver sagt". De lyttede til mine ideer og respekterede, hvis jeg ikke var med på deres.”

I aften får seerne altså et gensyn med sidste års vinder, som vil spille sin nye sang på scenen. X Factor vises på TV 2 klokken 20:00.

Læs også

Chok: Sofie Linde forlader X Factor

 

Dagens Gossip