Stjerneinstruktør fik besøg af dronning Margrethe: "Det er meget hyggeligt"

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Bille August har haft hygget sig i forbindelse med besøg fra dronning Margrethe.

Filminstruktøren Bille August er snart færdig med optagelserne til en helt ny film. Bille August instruerer nemlig en ny Netflix-film, der bygger på en af Karen Blixens noveller, “Ehrengard”.

Men det er ikke kun en prominent instruktør, som står bag filmen. Det er nemlig ingen ringere end dronning Margrethe, som står bag scenografien i den kommende film.

Læs også

Fra den 1. september banker de på din dør igen

Det er selvsagt ikke alle og enhver, som får mulighed for at arbejde sammen dronningen. I forbindelse med en tur i Zirkus Nemo ved Charlottenlund Strand fortalte Bille August BILLED-BLADET mere omkring den nye film, som altså er meget tæt på at være færdigproduceret. 

- Vi har en uges optagelser tilbage. Det bliver godt, sagde Bille August som også svarede på et spørgsmål om, hvorvidt dronning Margrethe har besøgt instruktøren og filmholdet under optagelserne.

- Dronningen kommer af og til. Det er meget hyggeligt. Hun går meget op i kostumer. Det er jo en del af hendes virke. Og også dekupagerne, som er en del af hele scenografien. Det er sjovt, og det er godt, og vi glæder os til, at det bliver færdigt til næste år, sagde Bille August ved ankomsten til Zirkus Nemo.

Dronning Margrethe har allerede for et år siden i en pressemeddelelse fra Netflix udtalt sig om samarbejdet med netop Bille August.

- Jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Karen Blixens historier har altid fascineret mig med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener, sagde dronningen sidste år.

Bille August har i sin tid som instruktør lavet store succeser som ‘Zappa’, ‘Den gode vilje’ og ikke mindst ‘Pelle Erobreren’. Sidstnævnte vandt både en Oscar og Golden Globe for bedste udenlandske film i 1989.

Læs også

Mange penge at spare: Her kan du få billig benzin

 

Dagens Gossip