Stor Netflix-ændring på vej: Kommer til at påvirke op mod 100 millioner brugere negativt

Foto: Shutterstock

I 2023 skal det være slut med at "låne" hinandens adgangskode til Netflix.

Hvis du stadig har adgang til din ekskærestes Netflix, eller du måske er logget på mor og fars profil, selvom du ikke bor hjemme, så er det med at nyde det, så længe det varer. 

Det er nemlig snart slut med at være flere om at bruge samme Netflix-konto, hvis man ikke bor under samme tag.

Læs også

Værste børsår i Europa i flere år: Faldt over 12 procent

Sådan lyder det ifølge Kino fra streaminggiganten, som har været én af de største, lige siden streaming så dagens lys. 

På det seneste er Netflix' antal af brugere dog dalet, og virksomheden frygter tilsyneladende, at det skyldes, at folk blot deler konti og på den måde snyder streamingtjenesten. 

Men det skal være slut fra 2023. 

Siden 2019, hvor en undersøgelse viste, at Netflix mister cirka 100 milliarder kroner om måneden på at folk deler konto, har streaminggiganten nemlig truet med at gøre det umuligt for brugere at gøre dette, og nu skal der handling bag ordene. 

Hvordan det helt præcis skal gøres i praksis er endnu uklart, men Netflix har tilsyneladende tænkt sig at bruge folks IP-adresser til at spore adgangskodedeling og sætte en stopper for det, medmindre man accepterer at betale et gebyr for at dele sin adgangskode. 

Hvad gebyret bliver på, og hvornår det sker i Danmark, vides endnu ikke, men det anslås, at den nye ordning vil påvirke op mod 100 millioner brugere. 

Netflix seneste udmelding står altså i slående kontrast til nedenstående tweet, som streaminggiganten delte for lidt mere end fem år siden:

 

Læs også

Folk er i chok: Pilot afslører, hvor din lort forsvinder hen, når du går på toilettet i luften

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip