Trist nyt for mange danskere: YouSee hæver prisen igen

Foto: Shutterstock

YouSee hæver igen prisen på tv og for nogle bredbånds- og mobilabonnementer.

Det kan efterhånden tælles på en enkelt hånd hvilke ting som ikke er steget i pris i de seneste måneder. Det er blevet væsentligt dyrere at leve for alle - både private og virksomheder.

Mange virksomheder har af samme årsag følt sig nødsaget til at hæve priserne på sit produkt. Det gælder for eksempel på mange fødevarer, men også ting som tv-abonnementer er blevet dyrere hos flere udbydere.

Læs også

Overlæge er skuffet over nutidens forældre: “Børn i dag får lov til at bestemme alt for meget”

YouSee har tidligere på året haft hævet prisen på blandt andet internet, men toppen er ikke nået endnu. I en pressemeddelelse oplyser YouSee nemlig, at man fra 1. januar 2023 igen hæver priserne for tv-pakker samt for visse bredbånds- og mobilabonnementer.

Det skyldes øgede omkostninger til køb af indholdsrettigheder og YouSees netværksleverandør. De enkelte abonnenter vil blive påvirket forskelligt, oplyser YouSee.

Priserne hæves for faste tv-pakker og Bland Selv til privatkunder med 20-40 kroner pr. 1. januar, hvor den mindste stigning sker for pakker med mindst indhold, og den største stigning sker for pakker med mest indhold.

Samtidig stiger visse bredbånds- og mobilabonnementer med 10 kroner

”Jeg tror, alle danskere har kunnet mærke, at alting er blevet dyrere. Vi er derfor meget opmærksomme på, at det er udfordrende tider for vores kunder. Derfor arbejder vi som ansvarlig operatør på at finde den rette balance mellem at drive holdbar virksomhed og have et forsvarligt prisniveau over for vores kunder”, siger Christian Morgan, CEO for YouSee.

YouSee oplever som sagt store prisstigninger på indholdsrettigheder. Det gælder især sportsrettigheder til hovedsageligt fodboldkampe i Premier League, Champions League mens også slutrunder som det kommende VM i Qatar stiger markant.

”Øgede omkostninger gør desværre prisstigninger nødvendige. Vi hæver ikke priserne for at øge indtjeningen fra vores kunder. Vi hæver priserne på vores tv-pakker, fordi omkostningerne til tv-rettigheder og særligt sportsrettigheder stiger så voldsomt. Det er vi nødt til at reagere på. I en tid hvor vi desuden er ramt af inflation og stigende energipriser bliver vi nødt til at sende dele af den samlede regning videre”, forklarer Christian Morgan.

Nogle af YouSees mobil- og bredbåndsabonnementer (DSL) vil blive prisjusteret med 10 kroner pr. 1. januar for at dække øgede omkostninger til YouSees netværksleverandør.

Alle berørte kunder vil få individuel besked om ændrede priser via brev eller e-mail i løbet af oktober og november måned.

Læs også

Kaos i Jem og Fix: Folk hamstrer briketter

 

Dagens Gossip