1. januar bliver det forbudt: Tusindvis af ansatte skal forberede sig

27/05/2023 15:40

Jesper Bengtson

Udland
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
1. januar 2024 bliver hverdagen anderledes for tusindvis af ansatte.

Mest læste i dag

Ambitionen er klar - Tønder Kommune skal være røgfri arbejdsplads 1. januar 2024. Nu går arbejdet med at få formuleret en ny politik for røgfri arbejdstid for kommunens ansatte i gang, og kommunens ledelse understreger, at man ønsker, at medarbejderne skal inddrages i den fremadrettede proces, skriver Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunalbestyrelsen godkendte tilbage i november 2022 ”Strategien for en Røgfri Tønder Kommune”. Målet med strategien er bl.a. at få sat en ny retning for rygestopindsatserne i Tønder Kommune.

Strategien lægger op til, at Tønder Kommune bør følge trenden fra mange andre kommuner og indføre tobak- og røgfri arbejdstid for alle kommunens ansatte. 

73 ud af landets 98 kommuner har allerede indført røgfri arbejdstid, og de kommende måneder bliver det tal øget til 77, når Langeland, Læsø, Samsø og Slagelse også siger stop for rygning på arbejdspladsen.

”Tønder Kommunes nuværende Politik for røgfrie miljøer er senest opdateret i december 2012, og derfor giver det rigtig god mening, at vi får opdateret vores politik på området. Men det er vigtigt, at vi får inddraget medarbejderudvalget i det videre arbejde, så vores ansatte ikke føler, at en ny politik er noget der bliver trukket ned over hovedet på dem”, fortæller Keld I. Hansen, der er direktør for området Sundhed, Kultur & Frivillighed og vicekommunaldirektør i Tønder Kommune.