10-årige Alexander blev smidt af bussen - var forsvundet i fire timer

Ida Veiden Brakstad

397 uger siden

|

01/12/2016
Udland
Den 10-årige gamle dreng farede vild, efter han blev smidt af bussen. Foto: Privat
Den 10-årige gamle dreng farede vild, efter han blev smidt af bussen. Foto: Privat
Den stakkels dreng.

Dagens topnyheder

Jessica Rosendahl fra Gøteborg i Sverige oplevede alle forældres værste mareridt i sidste uge. Det skriver Newsner

Det var fredag eftermiddag og hendes 10-år gamle søn, Alexander, var på vej hjem fra skolen i bus. Men efter at have passeret nogle holdepladser, opdagede han, at han havde glemt sit klippekort. Han mødte ingen forståelse fra buschaufføren, som nådeløst smed den lille dreng af bussen. Episoden har fået hans mor op i det røde felt, og nu kræver hun en undskyldning fra buschaufføren og busselskabet Västtrafik, som er ansvarlig for bustrafikken i Gøteborg.

Alexanders mor er vred efter hændelsen. Foto: Privat

-Alle skolebørn har ret til et skolekort, og det er samtlige buschauffører godt klar over. Derfor er det fuldstændig hårrejsende at smide en blot 10-årig skoledreng af bussen, fordi han har tabt sit klippekort. Det er simpelthen uacceptabel opførsel, siger hun til den svenske avis Aftonbladet ifølge Newsner.

Som om ikke det var nok, så blev den 10-år gamle dreng smid af bussen i et ukendt område af byen. Han var slet ikke kendt, og anede ikke, hvordan han skulle finde vejen hjem. Den fortvivlede dreng farede vild, og første efter fire lange timer fik han hjælp af en kvinde, som havde lagt mærke til den ulykkelige, lille dreng.

-Han var helt ude af den og fuldstændig bleg, da vi endelig fandt ham, fortæller hans mor.

Foto: Wikimedia Commons

Busselskabet beklager hændelser, men Alexanders forældre har nu meldt buschaufføren til politiet.

Jessica Rosendahl fortæller, at hendes søn ikke vil tage i skole længere, og at han er blevet bange for tage bus efter den traumatiske oplevelse i sidste uge.

-Det hele er utrolig sørgeligt, siger hans mor til Aftonbladet ifølge Newsner.