11-årig dreng begik selvmord: Kæresten fakede sin død

Foto: Privat/Facebook

Hans kæreste havde faket sin egen død som en "spøg".

Det er næsten blevet dagligt, man hører om nye mobbesager og hvordan, det kan nedbryde selv de stærkeste mennesker og medføre fatale konsekvenser.

Det sker, at mennesker bliver mobbet til sådan en grad, at livslysten forsvinder. Det ses mere og mere hos børnene, da de er særligt modtagelige og føler sig isoleret, hvis de bliver mobbet.

Læs også

Alvorlig trafikulykke: Mand fløjet til Rigshospitalet

Det skete for 11-årige Tysen Benz. 

Tog sit eget liv

Tysen Benz var offer for en "joke", der florerede på de sociale medier. 

Han blev kørt akut på sygehuset i Ann Arbor, Michigan, hvor han blev behandlet. Tysen kom sig aldrig over skaderne, og han døde en måned senere. 

Tysens mor besluttede sig midt i den knusende sorg at handle. Hun besluttede, at hun ville gribe ind, så mobning blandt skolebørn aldrig bliver affejet. Hun mener, at dette er blevet et alt for stort problem. 

Offer for grusom "joke"

The New York Post har berettet om, at Tysen blev offer for en spøg på de socaile medier, som var blevet arrangeret af den pige, som han var sammen med på daværnde tidspunkt. 

Joken udspillede sig 14. marts 2017. 

Den 13-årige pige havde udgivet sig for at være en anden på internettet, hvorefter hun narrede Tysen til at tro, at hun var død. 

Tysens forældre fandt efterfølgende deres søn, der havde taget sit eget liv.

Kampen mod mobning

"Tysen var meget oprørt over dette," sagde Matt Wiese, som var ankler i byen på det tidspunkt, Tysen blev udsat for den såkaldte joke. 

Tysens mor, Katrina, har efterfølgende startet en Facebook-side, hvor hun løbende opdaterer for at minde forældre om, at mobning fortsat sker. 

Katrina kæmper stadig med sorgen efter bortgangen af sin søn. 

Pigen blev sigtet

"Jeg har aldrig elsket en sjæl mere. Mor elsker dig vidunderlige "T". Jeg kan dårligt vente med at kramme og kysse dig i himlen og holde om dig og aldrig give slip." 

Katrina er sønderknust, men hun er fortsat forkæmper for, at mobningen skal høre op. 

Det blev derfor en nødvendighed, at pigen, som stod bag "spøgen", blev sigtet for ondsindet brug af en telekommunikationsenhed, og for at have brugt en computer til at begå en forbrydelse. 

Katrina ønsker, at dette skal være et eksempel på, hvor altødelæggende, mobning kan være. Hun opforderer derfor forældre til at være opmærksomme, så man sammen kan stå imod mobning. 

Går du med selvmordstanker?

Du kan kontakte Livslinien, hvis du har selvmordstanker eller er i anden alvorlig livskrise, eller hvis du er pårørende eller efterladt til selvmord.

Telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05

Netrådgivning alle ugens dage på www.skrivdet.dk

Chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17

Læs også

14-årig turde ikke fortælle om graviditet: Så gjorde hun det utænkelige

 

Dagens Gossip