12-årige Frans redder sin lillesøster: Det kunne være gået helt galt

Foto: Privat

De to børn var alene hjemme, da situationen fandt sted.

Hændelsen fandt sted den 6. juni i år, hvor 12-årige Frans var alene hjemme med sin lillesøster Juni i familiens byhus i Stockholm-bydelen Hägersten.

Læs også

Stor sorg: Harry og Meghan mister barn

Grunden til, at de to børn var alene hjemme var, at faren Robert Massamiri hentede sin ældste datter fra gymnastik. Han ville kun være væk et par minutter, og i mellemtiden var Frans og Juni alene, da moren, Eva Massamiri, ikke var kommet hjem.

Men pludselig gik det op for Frans, at noget var helt galt. Det forklarer hans mor til Newsner.

“Frans sad og spillede videospil med hovedtelefoner på, og Juni var oppe og hjalp til med at forberede middagen i køkkenet. Samtidig begynder det at brænde i skraldespanden, har de udtalt bagefter. Jeg tror, Juni blev chokeret, og hun vidste ikke rigtigt, hvad hun skulle gøre, så hun løb ned til Frans og tog hovedtelefonerne af ham. Så hørte han, at røgalarmen var startet.”

Hele etagen var fyldt med røg

Herefter løb Frans op og så, at hele mellemste etage var fyldt med røg. Branden spredte sig, og Frans eneste fokus var at få Juni ud af huset. Han løftede sin søster op ad trappen og bar hende ud på gaden. Så løb Frans ind igen for at prøve at slukke ilden. 

“Vi har to kæledyr, som han er meget glad for, så han var bekymret for dem og ville også redde huset. Jeg tror, ​​at han bare tænke, at 'jeg er nødt til at slukke ilden', forklarer Eva Massamiri og uddyber, hvordan Frans fandt nogle skåle og fyldte med med vand i håbet om at slukke ilden.

Foto: Privat.

Eva siger, at Frans tog de første skåle, han så, og fyldte dem med vand i håb om at slukke ilden. Det hjalp dog ingenting, men heldigvis var brandvæsenet blevet tilkaldt i mellemtiden, som hurtigt ankom til stedet og fik slukket branden.

Familien tilbragte natten på sygehuset, eftersom Frans og Juni havde indåndet en masse røg. Dagen efter blev de udskrevet. Byhuset måtte efterfølgende renoveres på grund af skaderne, men familien er blot glade og lettet over, at det lykkedes Frans at redde sig selv og Juni ud fra huset.

Foto: Privat.

 

Læs også

Her skal du vaccineres mod corona

 

 

 

 

 

Dagens Gossip