12 uger gammel killings øjne poppede næsten ud efter ulykke: Nu samler dyrevenner penge ind

Emil Ryttergaard

356 uger siden

|

11/09/2017
Kattekillingen Rupert fik næsten trykket øjnene ud af hovedet, efter en grusom ulykke. Nu vil frivillige sikre katten en ny tilværelse.

Dagens topnyheder

I starten af denne måned fandt dyrevenner en lille stakkel, der i den grad havde brug for hjælp.

I en lille sidegade i den britiske by Derby kunne de høre miaven fra den lille killing, og da de tog et nærmer kig, så de at killingen havde været udsat for en grusom ulykke, hvor øjnene nærmest var smuttet ud af den hoved, skriver Metro. 

Hos dyrlægen kunne man konstatere, at den cirka 12 uger gammel hankat, som dyrevennerne døbte Rupert, havde fået et hårdt slag i hovedet, der havde fået kattens øjne til at forskubbe sig. 

Ruperts øjne stod ikke til at redde, og hos dyreværnsorganisation RSPCA vurderede man, at katten var for rask til aflivning. 

- Det er stadigvæk uvist, hvordan Rupert pådrog sig disse skader, men det stod hurtigt klart, at han havde brug for specialbehandling for at komme sig, siger Kerry Draper, der er leder for det lokale dyreinternat. 

Men operationen af Rupert var meget dyr, da han skal have udlignet det tryk, som katten lige nu har på hjernen. 

Den 12 uger gamle killing er ligeså kælen og legesyg, som enhver anden  kat i den alder. Foto: RSPCA

Nu venter der en større operation, der skal frigøre trykket på kattens hjerne. Det betyder desværre at killingen mister synes på begge øjne, lyder det fra dyrlægen. Foto: RSPCA

- Vi kommer til at arbejde hårdt for at finde en familie, der kan tage sig særligt af ham. Han er en lille fighter, der hopper rundt og opsøger den næste person, der kan kæle og nusse ham bag ørerne. Men selvom vi gør vores bedste, så er det klart tydeligt, at han ofte lider, siger Kerry Draper til Metro.

Derfor har dyrevennerne lavet en indsamling til glæde for den lille kat, en indsamling der oprindeligt skulle samle cirka  8100 kroner ind, men som i skrivende stund har samlet næsten 32.000 kroner ind. 

Du kan læse mere om Rupert og indsamlingen til killingens operation lige her. 

Thomas undrede sig over skrabende lyd under bilen: Blev helt paf da han stoppede og kiggede bag dækket