13 år i fængsel: Smuglede 107 nedfrosne, truede skildpadder i sin kølebil

Foto: WeChat

En kinesisk mand ville smugle 107 nedfrosne skildpadder til marked i Kina. Handlen kunne have indbragt manden omkring tre millioner kroner.

Den kinesiske mand kan nu se frem til en tur i fængslet efter politiet fik færten af ham.

I nærheden af byen Zhoushan i Zhejiang-provinsen i det østlige Kina blev smuglerens lastbil stoppet og politiet gjorde et fund ud over det sædvanlige. Den 18 oktober 2018 fandt politiet i Zhoushan en lastbil fyldt med 107 frosne havskildpadder. De havde noteret, at der var en mistænkelig lastbil skjult på en sidevej i skoven i nærheden af byen.

Læs også

Børn kan døbes Diddedarling og Rasmusbailey: Nu vil politiker have ændret loven

Den kinesiske mand, der er kendt under sit efter navn Shen, blev herefter taget med af politiet, da politiet kunne knytte nummerpladen på lastbilen til Shen.

Han er nu blevet idømt 13 år i fængsel og en bøde på omkring 150.000 kroner.

Der blev ligeledes noteret en handel mellem Shen og en mand ved navn Liu. Politiet mener, at Liu måske har solgt skildpadderne til Shen eller på anden måde har været involveret i handlen.

De lokale myndigheder vurderede værdien af lasten til ca. tre millioner kroner. Havskildpadder er anerkendt som en truede dyreart i forhold til kinesisk lovgivning.

Selve sagen foregik i 2018, men dommen er ny og den lokale domstol i den kinesiske provins har brugt sagen til at advare offentligheden om handel med vilde dyr.

Kina har været stærkt kritiseret for den omfattende handel med vilde dyr på deres markeder. en handel, som man stadig mistænker for at have igangsat hele coronaepidemien.

Kina lukker for markederne flere steder og salg af truede dyr

Flere steder i Kina indføres der nu strammere lovgivning ifht. handel med truede dyr. Selvom der har været beretning fra Kina om at handlen fortsætter, så sætter myndighederne ind for at begrænse risikoen for en corona-lignende episode.

Læs også

Kvinde truede Rasmus Paludan i en Facebook-kommentar: Nu kan hun ryge i fængsel

 

 

 

Dagens Gossip