13-årig pige dør på tragisk vis af viral trend: Nu slår forældrene alarm

03/07/2023 19:55

Emil Martesen

Udland
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Forældrene slår alarm i kølvandet på en trend, der i øjeblikket florerer på de sociale medier.

Mest læste i dag

Der var ikke meget at skrive hjem om, da 13-årige Esra mistede livet i kølvandet på en bizar ‘trend’. 

Den unge pige Esra, der blev beskrevet som beslutsom, sjov, fræk og talentfuld, blev offer for en viral ‘trend’, der i skrivende stund florerer rundt på de sociale medier. 

‘Trenden’, der går under navnet chroming, involverer indånding af giftige kemikalier gennem munden eller næsen for at opnå en rus. 

Esra, en idrætsudøver, der førte en aktiv og sund livsstil, hvor hun cyklede på BMX med sine brødre og førte sit hold til en national aerobics-mesterskab, fik alt taget fra sig efter en skæbnesvanger beslutning den 31. marts under en overnatning hos en veninde.

I sin længsel efter at være en del af den virale ‘trend’ indåndede Esra nemlig en farlig mængde aerosol-deodorant, hvilket fik hende til at få hjertestop og lide uoprettelig hjerneskade.

Og da hendes forældre fik overrakt beskeden var de naturligvis helt knuste - men sidenhen har de lagt vejen forbi et hav af steder, for at dele ud om deres sorg og de fatale konsekvenser det har at indånde giftige kemikalier. 

Alt sammen i håbet om at forhindre lignende tragedier blandt naive unge mennesker: 

"Det var bare den sædvanlige rutine med at være sammen med vennerne”, løftede hendes mor, Andrea Langdon, sløret for i et hudløst ærligt interview, hvor hendes far, Paul, tilføjede:

"Vi vidste altid, hvor hun var, og vi vidste, hvem hun var sammen med. Det var ikke noget usædvanligt... At modtage det opkald på det tidspunkt om natten var et af de opkald, ingen forældre nogensinde ønsker at få, og desværre fik vi det: 'Kom og hent din datter”. 

I starten var Esras venner ikke klar over alvoren af hendes tilstand. De lagde ikke skjul på, at de troede hun havde en panikanfald, uden at de vidste, at deres ven døde foran deres øjne. 

Og da hendes mor ankom til Esra, forsøgte reddere at genoplive hende og fortalte Andrea, at hendes datter havde været udsat for den virale ‘trend’ chroming, et begreb som den ængstelige mor aldrig havde hørt før. 

Esra blev hastet på hospitalet, men blot otte timer senere stod hendes liv ikke til at redde. 

Du kan se en video fra den hjerteskærende episode, herunder: