13-årige piger ser mand tæske kvinde på gaden, uden nogen gør noget - så griber de til handling

Flere voksne stod og kiggede på, mens en mand råbte ad og slog på en kvinde midt på gaden. Ingen reagerede. Undtagen en gruppe veninder på 13 år.

I fredags blev 13-årige Selin Fortaci og hendes veninder vidne til noget, hverken børn eller voksne bør se.

På gaden i Stockholm stod flere voksne og så til, mens en mand råbte ad og slog på en kvinde. Ingen reagerede. Efter kort tid kunne pigerne ikke lade stå til, skriver Aftonbladet.

- Min ven reagerede først og sprang hen mod manden og begyndte at skrige og skubbe til ham. Så begyndte vi alle at gå hen mod ham. Nogen tog kvinden til siden. Manden gik, men kom siden tilbage, men vi lod ham ikke komme tæt på kvinden igen, siger Selin Fortaci.

Hun ringede derefter til politiet, mens flere af hendes veninder hjalp på andre måder. Manden var flygtet fra stedet, da politiet ankom.

Pigerne var ikke bange for den voldelige mand.

Læs også

Genial lærer finder optimal løsning til børn med urolige fødder

- Vi syntes ikke, det var skræmmende. Vi var allesammen mod ham. Vi reagerede temmelig hurtigt. Der var ikke en af os, som tøvede, siger den 13-årige. 

Hyldes af politiet
Pigerne vækker med deres resolutte reaktion opsigt i svenske medier. Politiet i Skärsholmen lagde mandag et billede op på sin Facebook-side, hvor de handlekraftige piger blev hyldet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

- Uden indgreb fra disse piger kunne historien være endt helt anderledes. Vi er utroligt taknemmelige for deres hjælp, og sådan noget varmer lidt ekstra i politiets hjerter, lyder det fra politiet.

Læs også

Enlig mor fik smadret sine bilruder to gange på en uge: Hendes tilbud til tyvene overrasker alle

Ifølge Selin Fortaci er pigerne svært stolte af politiets ros - og mon ikke også deres forældre synes, det er godt gået.

 

Dagens Gossip