14-årig pige skudt af politiet

Foto: Shuttestock.com

Politiet i USA har skudt og dræbt en uskyldig 14-årig pige under anholdelsen af en formodet bevæbnet gerningsmand.

Politiet i Los Angeles i USA har ved et uheld skudt og dræbt en uskyldig 14-årig pige, da hun var ved at prøve tøj i en tøjbutik i det nordlige Hollywood.

Omkring klokken 11:45, torsdag d. 23. december, blev betjente fra Los Angeles politi tilkaldt til en Burlington tøjbutik, fordi der angiveligt var en bevæbnet mand.

Læs også

Præst som adopterede 70 børn er nu dømt for pædofili

Politiet åbnede ild mod den mistænkte, som døde på stedet, fordi betjente angiveligt havde set ham med en pistol. Da betjentene søgte forretningen igennem efter gidsler eller eventuelle andre mistænkte, fandt de dog liget af en 14-årig pige i et prøverum. Det skriver Unilad

I et opslag på Twitter har Los Angeles Police Department (LAPD) udtalt sig om sagen, at én af betjentenes patroner "penetrerede en væg, som var bag den mistænkte, [og] bag ved den væg var prøverummet". Betjentes patron ramte altså på tragis vis forbi den mistænkte, igennem en væg og ind i den 14-årige pige, som afgik ved døden.

En kilde fra politiet har udtalt til The Los Angeles Times, at pigen var ved at finde nyt tøj til en quinceañera, som er en fest i stil med den danske konfirmation, hvor en pige i latinamerikanske og spanske lande på sin 15-års fødselsdag træder ind i voksenlivet. 

Politichefen for LAPD, Michel Moore, udtalte om hændelsen, at den var "forfærdelig og trafisk", og uddybede: "Det er simpelthen hjerteskærende, og jeg kan ikke finde ord til at trøste en mor og en familie, men jeg forsikrer dem, offentligheden og vores folk, at vi vil gennemføre en fuldstændig og dybdegående efterforskning."

Myndighederne har meldt ud, at de kun har fundet et jernkabel på gerningsstedet og altså ingen skydevåben. Mange har derfor stilt spørgsmålstegn ved, hvorfor betjentene overhovedet afgav skud mod gerningsmanden, som også blev dræbt under skyderiet. 

Statsanklageren har da også igangsat en grundig efterforskning af sagen, som skal afgøre, hvorfor der blev afgivet skud, og hvad der helt præcist skete. Når undersøgelserne er færdiggjorte, vil de blive overleveret til en uafhængig efterforskningsafdeling. 

Udover den 14-årige og gerningsmanden blev en anden kvinde også såret under episoden. Hun døde ikke på stedet men blev i stedet kørt på hospitalet, og hendes tilstand er ukendt.

Læs også

Juletraditioner fra hele verden du aldrig har hørt om før

 

 

 

Dagens Gossip