14-årige Axel døde under cykeltur: Han reddede fem andre liv

Foto: Privat

Fem mennesker - herunder en lille pige - kan takke den 14-årige dreng for at være i live.

Da den blot 14-årige Axel Tidblom var ude at køre en tur på sin cykel i marts 2016, havde han ingen ide om, at det skulle blive hans sidste tur nogensidne. Axel blev nemlig ramt af en bil.

Læs også

Nybagt far blev nedstirret på restaurant af mystisk ægtepar: Kort efter lagde de en seddel i hans forrude

Skaderne var så alvorlige, at lægerne på hospitalet i Göteborg ikke kunne gøre noget for at redde den svenske drengs liv.

Dagen efter ulykken var Axel Tidblom død af sine kvæstelser. Det skriver Expressen

Han havde et par uger forinden valgt at donere sine organer, hvis han kom ud for det utænkelige, at en ulykke skulle ske.

Netop den beslutning har været med til at redde fem menneskers liv, lyder det i en Facebook-opdatering fra drengens mor.

"Mandag den 21. marts i år(2016) modtog vi et telefonopkald, der er alle forældres mareridt. Vores søn Axel var blevet ramt af en bil og var alvorligt såret. Vi tog straks hen på Sahlgrenska (sygehuset, red.) i Göteborg, hvor det hurtigt stod klart, at Axel ikke ville overleve. Tirsdag den 22. marts klokken 16.22 var Axel en engel."

"Da vi blev spurgt om organdonation var svaret indlysende for os. Selvom Alex hun var 15 år gammel, så havde han allerede taget stilling og valgt, at han ønskede at donere sine organer," skriver Malin Tidblom på det sociale medie.

Axels organer reddede fem menneskeliv – herunder en lille pige, der fik Axels hjerte.

Du kan læse opslaget herunder:

 

Læs også

Vred mor deler foto af fremmede mænd i toget: ‘Jeg håber, jeres koner ser det her’

 

 

Dagens Gossip