24-årig mand ville hente telefonoplader i sin bil: Nu skal han 25 år i fængsel

Foto: Privat/Facebook

En 24-årig mand er blevet idømt 25 års fængsel, efter han blev anholdt af politiet i Dubai

24-årige Billy Hood er blevet idømt 25 års fængsel i Dubai, efter politiet fandt væske til en e-cigaret med et indhold af CBD-olie i hans bil.

Læs også

79-årig fartbølle stoppet af politiet: Da de hører årsagen, ændrer situationen sig

På trods af, at en narkotikatest viste, at han intet havde indtaget, blev Billy Hood angiveligt tvunget til at underskrive en tilståelse, han ikke forstod. Ifølge The Sun blev han truet med en livsvarig fængselsdom, hvis han ikke underskrev tilståelsen.

"Jeg var lige flyttet til en ny bolig i Dubai, og gik ned for at hente en telefonoplader i min bil, da politiet pludselig dukkede op," fortæller den 24-årige britiske mand i en officiel meddelelse frigivet gennem hans advokater.

"De sprang ud for at anholde mig og lægge mig i håndjern. En betjent rettede en taser mod mig og truede med at bruge den, hvis jeg ikke samarbejdede. De forlangte, at jeg viste dem, hvor stofferne var. Jeg var chokeret og forvirret, og fortalte dem, at jeg ikke var i besiddelse af nogen stoffer," fortsætter han.

Billy, der oprindeligt er fra Notting Hill i London, siger, at han derefter fortalte politiet, at han hverken damper på e-cigaret, ryger cigaretter eller vandpibe.

"Jeg er meget imod narkotika og bruger mine dage på at træne i skoler med børn," fortæller Billy.

Det antages, at en af Billys venner ved en fejl har efterladt væsken til en e-cigaret i hans bil. Han skulle desuden have sendt en SMS til Billy, hvori han selv indrømmer, at han har glemt væsken i bilen.

Advokater fra 'Detained in Dubai', der repræsenterer Billy Hood, er af den opfattelse, at myndighederne har overvåget beskederne og læse om væsken til e-cigaretter. De mener, at det er den eneste forklaring på, at de dukker uanmeldt op.

"Vi har set mennesker anholdt og endda dømt uden beviser. Ofte på grundlag af en tvungen tilståelse på arabisk eller fra en tredjepart," fortæller Radha Sterling, der er direktør og grundlægger af Detained in Dubai.

"Narkotikadomme er prestigefyldte for politiet, da de leder til forfremmelser, og domstolene har ikke brug for væsentlige beviser for at sikre en dom."

Hjemmet i England sidder en knust Breda Hood, der er mor til 24-årige Billy.

"Jeg tror ikke, at der er et ord i ordbogen, der kan beskrive den smerte, jeg går igennem. Jeg kan ikke tale om det, uden at få tårer i øjnene. Det er for svært at tage til sig," siger Breda til The Sun.

Læs også

Nyhed fra dansk festival møder massiv modstand: “Så sluttede den festival”

Den e-cigaretvæske, der blev fundet i Billys bil, er lovlig i Storbritannien, hvis blot den indeholder mindre end 0,2% THC.

 

Dagens Gossip