27-årig ansat døde på vagten: Nu skal supermarked betale 30 millioner kroner

Foto: Shutterstock.com

Supermarkedet var blevet advaret, men de gjorde ikke noget ved det. Det resulterede i en ung mands død og en kæmpe bøde.

Et supermarkedskæde er blevet idømt en bøde på 3,5 millioner pund (30 millioner kroner), efter en medarbejder døde, da han faldt ned ad trappen under et anfald. Det skriver det britiske lokalmedie Shropshire Star.

27-årige Matthew Gunn pådrog sig alvorlige hovedskader i en Morrisons butik (Supermarked i England) i Tewkesbury, Gloucestershire, i september 2014.

Han havde regelmæssigt brugt trappen for at få adgang til sit skab på første sal af butikken, da han fik et epileptisk anfald, og faldt ned af trapperne.

Matthew Gunn kom alvorligt til skade og døde på hospitalet 12 dage senere, uden nogensinde at have genvundet bevidstheden.

Morrison-butikken blev sagsøgt, og først nu er butikken blevet idømt en bøde. Det skete blandt andet på baggrund af, at retten hørte, at den unge 27-årige medarbejder døde tre og en halv måned efter, at hans mor havde advaret ledelsen om risikoen for hendes søn på grund af hans hyppige anfald.

Læs også

Derfor bør du putte tandpasta i dit toilet: Resultatet er chokerende

Anklageren Richard Atkins fortalte retten, at Morrisons kendte til den 27-årige mands helbredsproblemer og burde have flyttet hans skab til stueetagen og forhindret ham i at bruge trappen.

"Den tiltalte kendte til den risiko, trappen udgjorde for Matthew Gunn," sagde han ifølge mediet.

"Mange i ledelsen var klar over hyppigheden af ​​epileptiske anfald, og anklagemyndigheden mener, at der på tidspunktet for de fatale fejl den 25. september 2014 var en meget høj risiko for skade."

Matthew Gunns far, Steve, fortalte retten i en erklæring, at hans søns død havde haft en ødelæggende indvirkning på ham personligt – han måtte opgive sit job som sygeplejerske, og hans ægteskab endte.

"Jeg er blevet nægtet at se min ældste søn komme videre i livet. Jeg glædede mig - især med min kommende pensionering - til at tilbringe mere tid sammen med Matt," sagde han.

"På grund af stress og traumer fra denne hændelse mislykkedes mit ægteskab og førte til skilsmisse. Denne rejse, jeg har været på, har varet over otte år nu, og tabet er lige så slemt, som det altid har været." fortæller han.

Mr. Gunns mor, Sue Goellner, sagde, at hendes søns død havde en "enorm" indvirkning på hendes fysiske og mentale tilstand.

"Ingen forælder bør begrave sit eget barn, og hans død har efterladt et kæmpe hul i mit hjerte," fortæller hun.

Knap ni år efter den forfærdelige ulykke er butikskæden blev idømt en bøde på omkring 30 millioner danske kroner.

Læs også

Put en håndfuld ris i et glas og ryst det: Resultatet er chokerende

 

.

Dagens Gossip