3-årig død efter coronasmitte: "Det ændrede alt"

En australsk dreng blev for nyligt smittet med Covid-19 og døde 15 dage efter - kun én uge efter hans 3 års fødselsdag.

Sebastian Moroney nåede lige præcis at blive tre år, da han blev den yngste person, der er død med corona i New South Wales i Australien, da han sov stille ind d. 7. januar - en uge efter sin tre års fødselsdag og 15 dage efter, at han fik konstateret corona. Det skriver news.com.au

Sebastians mor har udtalt, at han var en kærlig sjæl, som elskede alle han mødte, og at han havde trådset skæbnen så mange gange, at hun efterhånden var begyndt at tro på, at han ville overleve.

Læs også

Denne energidrik er værst for tænderne

Sebastian led nemlig af en sjælden medfødt lidelse, Niemann-Pick, som gjorde, at man ikke forventede, at han ville blive meget mere end et par år gammel. 

"Han var i lindrende behandling for hans eksisterende lidelse, så vi vidste godt, at vi var på lånt tid," udtalte fru Moroney til NCA Newswire ifølge news.com.au. 

Hun fortsatte: "Men han havde trodset så meget af det, de sagde, omkring hvornår vi ville miste ham, så vi blev håbefulde. Han blev ved med at bryde reglerne."

Covid-19 skulle dog vise sig at blive den udfordring, som lille Sebastians svækkede krop desværre ikke kunne klare, og han sov således stille ind d. 7. januar - kun en måneds tid efter, at hans lillesøster blev født. 

"Liora blev født d. 10. december, min far døde to dage før, og det var bare en rutsjebanetur af bizarre følelser. Jeg elsker hende så meget, og vi er glade for, at hun er her, men vi sørger på samme tid," udtalte moren til de to således og fortsatte: 

"Til sidst var det meget fredfyldt, han døde i sin søvn. Vi havde frygtet i rigtig lang tid, hvordan han ville dø, og til sidst gled han bare langsomt væk."

Sebastians lidelse gjorde, at hans immunforsvar ikke var særlig stærkt, og han var derfor ekstra udsat for corona. "Vi var så forsigtige med at holde ham væk fra alt, som kunne skade ham i form af bakterier [...]. Vi tog alle de forholdsregler, som vi kunne," udtalte fru Moroney og forklarede, at hun bare er glad for, at han klarede den så længe, som han gjorde. 

"Han levede til at se sin søster, han levede til jul, han klarede den til sin fødselsdag. [...] Covid rev bare igennem ham, og det ændrede alt," udtalte hun således og bekræftede dermed, at Covid-19 var en medvirkende årsag til den lille drengs død.

Læs også

25-årig australsk fodboldspiller død

 

 

 

Dagens Gossip