30 anholdte ifm. vold- og drabssager i Stockholm: Flere er under 15 år

Foto: Shutterstock

Svensk politi har foretaget 30 anholdelser i forbindelse med de mange volds- og drabssager, som har plaget landets hovedstad siden årsskiftet.

I 2022 satte sverige rekord i antallet af dræbte i forbindelse med skyderier, og den sørgelige tendens ser ud til at fortsætte i 2023. 

Allerede i løbet af årets første måned har særligt landets hovedstad nemlig oplevet alt fra voldelige overfald og skyderier til eksplosioner og drab.

Læs også

Efter drab: 100 ekstra politifolk indkaldt til Stockholm

Senest fik Stockholms politi i løbet af weekenden fem nye skyderier at efterforske. 

Én af disse endte endda med et drab, og så sprang der også en bombe i en trappeopgang. 

Men nu skal det være nok!

I løbet af i dag og i morgen ankommer 100 ekstra politibetjente til den svenske hovedstad, og her skal de blive i minimum to uger og hjælpe med at forhindre yderligere skyderier, vold og drab. 

Og indsatsen virker tilsyneladende allerede. 

Mandag kunne Sveriges rigspolitichef, Anders Thornberg, nemlig ifølge Expressen fortælle, at politiet havde foretaget 30 anholdelser i forbindelse med de mange voldsepisoder og skyderier, som Stockholm har oplevet siden årsskiftet. 

Både ofre og gerningsmænd er unge

"Politiet vil være til stede for at forhindre, at der bliver udført flere drab i den aktuelle voldsbølge," udtalte Thornberg på et pressemøde tidligere i dag, hvor han desuden fortalte, at politiet havde anholdt 30 personer. 

Her afslørede han ydermere, at mange af de anholdte er unge personer, ligesom mange af ofrene for de forskellige skyderier har været. 

En del af de anholdte er endda under 15 år. 

"Der er børn [...], som også bliver anholdt. De er meget unge, både gerningsmændene og ofrene," udtalte han blandt andet. 

Rigspolitichefen forklarede desuden, at politiet godt ved, hvem der er involveret i konflikterne, og hvad de handler om, men at der er så mange konflikter, at de ikke kan nå at forhindre alle. 

Han understregede desuden, at der er internationale aktører involveret.

Læs også

Trist rekord: 60 personer er blevet skuddræbt i Sverige i år

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip