31-årig mand nægter at modtage covid-19-vaccine: Men nu bliver han nægtet hjertetransplantation

Foto: Facebook

Den 31-årige DJ er blevet fjernet fra en transplantationsliste, fordi han har nægtet at få covid-19-vaccinen.

CBS Boston melder, at Ferguson skulle have været den næste til at modtage transplantationen hos Brigham and Women's Hospital, men at han endte med at blive udelukket, fordi han ikke var vaccineret, fortæller hans familie. 

Læs også

Nu kan det være slut med årelang tradition: Vil forbyde at spise hunde

Fergusons far, David, siger, at hans søn har hårdt brug for hjertetransplantationen, men at han stadig nægter at få vaccinen, som ville gøre det muligt for ham at blive berettiget igen.

"Det er lidt imod hans grundlæggende principper, fordi han tror ikke på det. Det er en politik, de håndhæver, og fordi han ikke vil have vaccinen, har de fjernet ham fra listen over hjertetransplantationer," sagde David, som efterfølgende tilføjer:

"Min søn er gået til dødens rand for at holde fast i sine holdninger, og han er blevet presset til det yderste."

Foto: Facebook 

Brigham and Women's Hospital, en Harvard-undervisningsinstitution, fortæller, at deres politik om, at transplantatmodtagere skal dobbeltvaccineres, følger de samme regler som andre organtransplantationsprogrammer i USA.

"COVID-19-vaccinen er en af flere vacciner og livsstilsadfærd, der kræves af transplantationskandidater i Mass General Brigham-systemet for at skabe både den bedste chance for en vellykket operation og også patientens overlevelse efter transplantationen," hedder det i hospitalets meddelse. 

Fergusons familie har overvejet at flytte ham til et hospital, der ikke kræver, at transplantationspatienter skal have vaccinen, men frygter, at han ikke er stabil nok til at blive flyttet.

"Vi undersøger aggressivt alle muligheder, men tiden er ved at løbe fra os," kommer det fra David.

Foto: Facebook

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) har også foreslået, at immunsvækkede personer, herunder personer, der venter på en organtransplantation, bør vaccineres, da de har en højere risiko for komplikationer. 

NHS Blood and Transplant og International Society for Heart and Lung Transplantation i Storbritannien anbefaler også transplantationspatienter at modtage vaccinen mod Covid.

En talsmand påpeger dog over for UNILAD, at det ikke er et krav. 

"Din vaccinationsstatus har ingen indflydelse på, om du kan modtage en transplantation eller donere organer i Storbritannien," udtaler en talsmand for NHS Blood and Transplant til UNILAD.

Læs også

Muslimsk mand blev fysisk syg og kastede op i dagevis efter besøg på Burgerking: Årsagen vil chokere dig

 

Dagens Gossip