350 år gammel historisk pub omdøbt: Navnet var racistisk

Foto: Google Maps

En 350 år gammel pub i Skotland har ændret navn, da dens tidligere navn var 'racistisk' og stødende.

Ifølge Ladbible har den skotske pub The Black Bitch ændret sit navn til The Black Hound for at undgå at støde nogen. 

Pubben er 350 år gammel og ligger i byen Linlithgow i Skotland. Den er opkaldt efter en mytisk sort hund, som der bl.a. står en statue af midt i byen. Derudover er hunden også en del af byens våbenskjold.

Læs også

Mand fik 17cm stor patron op i numsen: "Han gled og faldt ned på den"

Legenden om hunden fortæller, at hunden reddede sin herrre, da han blev dømt til sultedøden på en ø, som ligger i Linlithgow loch (red. Linlithgow sø). 

Pubben ejes af Storbritanniens største kæde af pubs, barer, hoteller og lign. Greene King. Det er netop denne kæden som, efter lang tids overvejelse, har valgt at ændre navnet på pubben. 

Den administrerende direktør for Greene King, Nick Mackenzie, forklarer, at det nye navn The Black Hound er kommet til for at bibeholde pubbens historie samtidig med, at det ikke er ligeså stødende som pubbens oprindelige navn. 

Han udtaler: "Det her er en vigtig beslutning at tage, men vi føler virkelig, at det er den rigtige beslutning."

Mackenzie forklarer desuden, at der har lagt mange overvejelser bag at ændre navnet samt at finde på det nye navn, da han godt ved, at alle ikke vil være tilfredse. Han mener dog, at det er vigtigt at gøre på grund af kædens anti-racisme politik. 

Det er da heller ikke alle beboerne i den lille by, som er helt tilfredse med navneændringen. Mere end 2700 personer har skrevet under på et forslag, som hedder 'Stop The Black Bitch pub name change' (red. stop The Black Bitch pub navneændring). 

En af de indbyggere som er imod navneændringen er 74-årige Betty Scott. Hun mener, at det er "bureaukrati der er gået galt". 

Scott udtaler til Daily Record: "Jeg ser ingen grund til at ændre det. Jeg er en Black Bitch og stolt af at være det."

En anden indbygger, Simon Law, tilføjer: "Det er politisk korrekthed, som er kørt af sporet. De forstår ikke historien bag og er åbenlyst ligeglade med lokalhistorie."

Der er dog også tilhængere til navneændringen i lokalsamfundet. Abel Aboh, formand for West Lothain Community Race Forum udtaler, at han synes, at det var på tide, at navnet blev ændret. 

Han siger: "Vi tror, som organisation, på, at navnet på pubben skal ændres, for at signalere inklusion og diversitet."

Det er planen, at der skal sendes en formel anmodning om navneændring af pubben til West Lothians byråd. 

Læs også

'Voksen-skuespiller' var sammen med 919 mænd: Kedede sig så meget, at hun bestilte McDonalds