4-årig drengs mor kollapser: Han hyldes for at tænke så hurtigt

Foto: Shutterstock.com

En lille dreng bliver hyldet for sit heltemod og sin store kløgt, da han formåede at redde sin mors liv ved at bruge hendes tommelfinger.

Der blev ikke tøvet, da en mor pludselig besvimede derhjemme. Hendes fireårige dreng sprang hurtigt i aktion.

Ved at presse sin bevidstløse mors tommelfinger mod hendes iPhone fik drengen låst telefonen op. Dermed kunne han ringe til alarmcentralen efter hjælp. Det skriver The Sun.

Læs også

Linse i stor sorg efter dødsfald: Aflyser alt

Da han fik fat i alarmcentralen, fortalte den fireårige, at hans mor ikke trak vejret. Han sagde blandt andet ”Mor er død” og ”Hun har lukkede øjne og trækker ikke vejret”.

Drengen fik fortalt vejnavn og husnummer til adressen, som han og moderen bor på. Ambulancefolk hastede til huset i Kenley i Surrey, Storbritannien.

De kom frem inden for 13 minutter.

Moderen blev taget med på hospitalet. Hun blev senere udskrevet efter endt behandling.

"Den lille dreng reddede hendes liv," sagde en betjent efter episoden.

En talsmand fra Metropolitan Police sagde, at det efter redningen af moderen var kommet frem, hvordan drengen havde båret sig ad.

"Han formåede først at låse telefonen op ved at presse hendes tommelfinger mod telefonen og brugte derefter ’Siri’-funktionen til at spørge efter hjælp, og den ringede 999 og fik ham igennem til alarmcentralen," siger talsmanden.

Mens børns til tider overdrevne brug af gadgets ofte bliver påtalt som noget negativt, får episoden lederen af alarmcentralen til at understrege vigtigheden af, at børn lærer, hvordan man får fat i hjælp.

"Hvis du ikke laver andet i dag, vil jeg opfordre alle forældre til unge børn at sætte sig ned med dem og sikre, at de ved, hvad de skal gøre i sådan en situation, og at de ved, hvordan de skal kontakte politi og alarmcentralen i tilfælde af en ulykke," siger Ade Adelekan.

Lederen af alarmcentralen tilføjer, at det er en utrolig historie, og at hun er sikker på, at moderen er ekstremt stolt af sin lille søn.

Læs også

Forfærdelig tragedie til babyshower

 

 

Dagens Gossip