52-årige Tom drak 25 glas vin mens han løb maraton: Folk taber kæben, når de ser hvordan det gik

Skrevet af Emil Martesen

5 uger siden

|

24/04/2024
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Folk taber kæben, når de ser hvordan det gik.

Dagens topnyheder

De fleste der har stiftet bekendtskab med et maraton løb kan skrive under på, at det er særdeles hårdt for kroppen.

Men da 'London Marathon' for nyligt løb af stablen tog vinelskeren Tom Gilbey udfordringen op på en helt ny måde, da han besluttede at drikke et glas vin for hver 1,6 kilometer, han tilbagelagde.

Tom Gilbeys eventyr på den 42,195 kilometer lange rute blev hjulpet på vej af hans søn og resulterede i, at han smagte 25 forskellige vine:

"Det var født af en fuldstændig dum erkendelse af, at jeg som 52-årig sandsynligvis ikke ville vinde London Marathon, så jeg tænkte, hvordan kunne vi gøre det så dumt som muligt", lød det fra Tom Gilbey til Mirror.

Det var dog ikke kun for sjov; Han brugte også sin vinkendskab til at forsøge at identificere producent, oprindelsesland og årgang af hver vin han smagte undervejs.

Og imponerende nok gættede han syv vine fuldstændig korrekt og 14 delvist.

Trods den muntre start med de første fem vine, indrømmede Tom Gilbey hurtigt, at det ikke var så let som først antaget. Særligt den femtende vins kvalitet var han ikke begejstret for:

"Men vinen ved stop 15 var al slags rædsel". Det fornærmende glas var en Mâcon Chardonnay fra 2017, som han gættede rigtigt.

Men det stopper ikke her.

Tom Gilbeys motivation strakte sig ud over det personlige, da han med sin indsats samlede ind til Sobell House Hospice Charity, hvor personalet havde passet hans mor, Caroline, i hendes sidste dage.

Den følgende dag delte Gilbey en opdatering på sin Instagram-side, hvor han med en kop te i hånden og tydeligvis påvirket af gårsdagens anstrengelser forsøgte at navigere ned ad en trappe.

Han lagde ikke skjul hans store taknemmelighed over for alle, der havde støttet ham, og forklarede, at de allerede havde overgået det oprindelige mål på knap 18.000 kroner med donationer på over 135.000 kroner.