72-årig kræftpatient fik skæld ud af dommeren af latterlig årsag: "Du skulle skamme dig"

Foto: 31st District Court

En dommers udtalelse til en 72-årig kræftpatient er gået viralt efter et online retsmøde, hvor dommeren skældte den ældre herre ud for at have en tilvokset have.

Burhan Chowdhury er 72 år gammel og er diagnosticeret med kræft i lymfeknuderne, men alligevel fik han forleden en bøde og en ordentlig omgang skæld ud fra en dommer, fordi græsset i hans have i en forstad til den amerikanske storby Detroit ikke var slået. 

Burhan var blevet indkaldt til et retsmøde på grund af hans 'vilde' have, og den 72-årige kræftpatient var tydeligt svækket og havde problemer med at trække vejret, da han deltog i mødet over videotjenesten Zoom. Det skriver Ladbible.

Læs også

Trods stigende priser: Så billig er en elbil i forhold til en benzinbil

Burhan forklarede dommeren, at han var "svag" og derfor ikke havde været i stand til at holde styr på haven, men dommeren, Alexis G Krot, var fuldstændig ligeglad med Burhans undskyldninger og udtalte, at havens tilstand var "totalt upassende", og at han burde "skamme sig". 

I løbet af retsmødet blev der vist et billede af den omtalte have, og Burhan forsvarede sig og udtalte i den forbindelse: "Jeg er en kræftpatient. Meget gammel frue. Og jeg er en kræftpatient. Jeg var meget svag."

Foto: 31st District Court

Hvortil dommeren blot svarede: "Du skulle skamme dig. Hvis jeg kunne give dig fængselsstraf for det her, så gjorde jeg det."

Dommer Krot endte dog med at idømme Burhan en bøde på $100 (650 kroner) sammen med en ordre om at få styr på haven. "Du er nødt til at få det gjort i stand. Det er totalt upassende," udtalte hun således ved domsafsigelsen. 

Til retsmødet deltog også Burhans søn, Shibbir Chowdhury, og ved domsafsigelsen protesterede han og forklarede, at hans far for det første ikke var rask og frisk nok til at holde styr på haven, og at haven desuden var blevet ordnet i mellemtiden. 

"Min far er syg for tiden, og vi har ordnet det [haven]," udtalte han således, hvortil dommer Krot svarede: "Kan du se det billede? Det er skammeligt. Skammeligt. Naboerne burde ikke være tvunget til at se på det. [...]."

Foto: 31st District Court

Til The Washington Post har Shibbir udtalt, at han er "chokeret" over, hvad der skete. Han forklarede desuden, at hans far var blevet diagnosticeret med kræft i lymfeknuderne i februar 2019, og at han samtidig bøvlede med forhøjet blodtryk og hjerteproblemer. Ydermere kunne sønnen fortælle, at Burhans kone også havde helbredsproblemer efter et fald på en trappe for nyligt. 

"Den måde hun sagde, at min far burde komme i fængsel for det her, generede mig virkelig. Jeg var virkelig chokeret over det. Jeg forventede ikke, at hun ville råbe af os i den her slags situation," udtalte den 33-årige søn. 

Siden optagelsen af retsmødet er blevet delt på sociale medier er den hurtigt gået viralt, og mange mennesker har givet udtryk for, at de bakker op om Burhan. 

"Folk forstår, at en situation som denne kan ske for en, som er gammel og syg. Jeg er meget taknemmelig for de personer i vores by, som har støttet os og fortalt os, at de står ved vores side," har Shibbir udtalt om støtten. 

Dommer Krot har ikke lov til at udtale sig om enkeltsager, og det er derfor ikke muligt at få en udtalelse fra hende.

Læs også

Husejer deler videobevis og raser over pruttende gerningsmand: "Det er meget ubehageligt"

 

 

Dagens Gossip