73-årig mand frikendt for drabet på sin kone: “Jeg gjorde af kærlighed” udtaler manden

29/08/2022 11:20

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Manchester Politi
Foto: Manchester Politi
Graham Mansfield (73) fra Manchester indrømmede, at have myrdet sin kone Dyanne (71), men blev frikendt.

Mest læste i dag

Graham skar halsen over på sin kone Dyanne, fordi han elskede hende. Derefter forsøgte han at tage sit eget liv.

Ifølge den britiske avis The Guardian blev Mansfield fundet uskyldig i mord, efter at dommeren havde accepteret, at parret havde indgået en selvmordspagt. Graham Mansfield, 73, fra Hale i Manchester-området i Storbritannien, fik en to-årig betinget dom.

Juryen tog kun 90 minutter om at frikende Graham, for overlagt mord, til den mildere anklage om uagtsomt manddrab.

I retten havde Mansfield givet en følelsesmæssig vidnesbyrd, om hvordan han havde dræbt sin kone, som havde dødelig kræft og led frygteligt.

Han fortalte i retten, at hans kone havde bedt ham om at dræbe hende, når smerterne blev for slemme for hende.

Han fortæller også at det var de værste ord han havde hørt i sit liv, men han blev enig med sin kone, om at det var det rigtige at gøre.

“Loven skal ændres. Ingen skal skulle igennem det, vi gik igennem. Desværre er min kone her ikke i dag. Hun skulle ikke have været nødt til at dø under så barbariske omstændigheder. Det var det, vi måtte ty til. Skriver Sosialtnytt.

Han tilføjede, at Dyanne ville blive rasende over at se ham stå med en straffeattest for at have opfyldt hendes ønske om at dø.

En obduktionsrapport viser, at Dyanne sandsynligvis havde mellem en og fire uger tilbage at leve, da hendes mand udførte barmhjertighedsdrabet. Graham prøvede at tage sit eget liv, med en overdosis, men da det ikke lykkedes, ringede han til politiet og fortalte det hele.

Graham og Dyanne vil gerne have ændret reglerne for aktiv dødshjælp, men da reglerne er som de er, måtte de selv gøre noget.