75-årige Karin fik noget så eftertrykkeligt lukket munden på telefonsvindler

Foto: Privat

Normalt ville hun ikke tage telefonen fra et udenlandsk nummer, men Karins barnebarn var ude at rejse. Det var dog ikke barnebarnet, men svindlere der var i røret. Og det gad Karin ikke finde sig i.

En lørdag formiddag ringede telefonen hos den 75-årige Karin Allemann-Patino hjemme i Norrköping i Sverige.

Nummeret begyndte med +7, som er landekoden fra Rusland. Først tænkte hun, at hun bare ville lade den ringe. Men barnebarnet er ude i verden at rejse, og hvis hun nu var i problemer, måtte bedstemor jo hjælpe.

Læs også

TV2-vært med trist nyhed: Smittet med corona

Derfor tog hun alligevel røret, skriver Aftonbladet

Det var dog langt fra barnebarnet, der var i den anden ende. Derimod var det en kvinde, der talte dårligt engelsk. Kvinden bad Karin Allemann-Patino om adgangskoden til hendes computer.

Så nem var den 75-årige kvinde dog ikke at snyde.

"Jeg sagde “Fuck you lady! I’m not stupid, I would never in my life give those things to you”, lyder det fra den bramfri kvinde.

Da samtalen var afsluttet - hvad den blev rimelig hurtigt - ringede hun straks til det lokale politi. De gik derefter i gang med at efterforske sagen.

Hun priser sig lykkelig for, at hun taler godt engelsk og var kvik i replikken. Alligevel er hun rasende over det gemene kneb.

"Det er højeste niveau af uforskammethed altså. Hvor våger de? Jeg var så vred, at jeg dirrede. Og i dag hørte jeg, at nogle hackere har stjålet folks identitet også," siger den 75-årige.

Hun håber, hendes historie kan tjene som advarsel til andre.

Læs også

Far sendte 7-årig søn ind i flammerne: Årsagen vil chokere dig

 

 

Dagens Gossip