'8. klasse'-elever sigtet: Nægtede at tiltale elev som 'de/dem'

Foto: Shutterstock

Tre teenagere risikerer at blive dømt for 'seksuel krænkelse', som normalt bruges i alvorlige sager om for eksempel voldtægt, fordi de nægtede at tiltale en elev med stedordene 'de/dem' i stedet for 'hun/hende'.

Det er efterhånden blevet mere og mere almindeligt at møde mennesker, som hverken identificerer sig som mand eller kvinde og derfor gerne til tiltales med stedordene 'de/dem/deres' fremfor 'han/ham/hans' eller 'hun/hende/hendes'. 

En sag, som lige nu er i gang i Wisconsin i USA, har dog taget det til et nyt niveau, da tre drenge fra 'Kiel elementary school' er blevet sigtet for 'seksuel krænkelse', da de nægtede at tiltale en elev i deres klasse med 'de/dem/deres' fremfor 'hun/hende/hendes'.

Læs også

Derfor skal p-skiven sidde nederst i højre side

Det skriver Ladbible

'Seksuel krænkelse' dækker normalt over alvorligt forbrydelser som voldtægt, blufærdighedskrænkelse og lignende, og flere er derfor chokerede over, at de tre '8. klasse'-elever har fået en så alvorlig anklage.

Én af dem, som er chokerede over anklagen, er én af drengenes mor, Rosemary Rabidoux, som har forklaret, at hun fik et chok, da skolen ringede og informerede hende om sigtelsen. 

"Jeg modtog et telefonopkald fra rektoren fra folkeskolen, som advarede mig [...] [om], at jeg ville få en email med en anklage mod min søn om seksuelle krænkelser," har hun forklaret til WLUK Local News.

Hun har desuden udtalt: "Jeg tænkte: 'Seksuel krænkelse? Det er voldtægt, det er berøring uden samtykke, det er incest. Hvad har min søn gjort?'"

Det viste sig, at Rabidoux' 13-årige søn, Brayden, slet ikke havde gjort noget af ovenstående. Han havde bare forsvaret en ven.

"[Rektoren] sagde, at han [red. sønnen] var anklaget for seksuel krænkelse, fordi han ikke brugte de rigtige stedord," har Rabidoux forklaret og uddybet, at hun tænkte, at det "måtte være en joke."

Moren har forklaret, at det var én af sønnens venner, som nægtede at tiltale en kvindelig elev med 'de/dem/deres'. 

Pigen gik angiveligt amok og råbte af Braydens ven, som er lidt stille og genert, og Brayden og en anden ven havde derfor blandet sig og råbt tilbage til pigen, at vennen "ikke behøvede at bruge de rigtige stedord."

"[Eleven] havde råbt af én af Braydens venner, at han skulle bruge de rigtige stedord og kaldt ham respektløs, og denne ven er meget genert og sank ligesom bare ned i stolen," har Braydens mor forklaret og uddybet:

"[Min søn] rejste sig endelig op, forsvarede ham og sagde: 'Han behøves ikke bruge de rigtige stedord, det er hans grundlovssikrede ret ikke at bruge [dem], du kan ikke tvinge ham til at sige ting.'"

Skolen har i en udtalelse forklaret, at de har anklaget de tre drenge for 'seksuel krænkelse', fordi de ikke accepterer "nogle former for mobning eller chikane [...] herunder paragraf IX," som er paragraffen om seksuelle krænkelser, der normalt bruges i sager om for eksempel voldtægt, pædofili og lignende. 

De tre drenge og deres forældre forsøger nu at få anklagerne fjernet, hvilket 'The Wisconsin Institute for Law and Liberty' støtter op om, da de ikke mener, at forkert tiltale hører ind under paragraffen om 'seksuel krænkelse'.

Læs også

Sker det nu: Kup mod Putin er på vej

 

 

 

Dagens Gossip