9 børn døde i tragisk brand

10/01/2022 07:32

Nicolai Busekist

Udland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En voldsom brand i en lejlighedsbygning har kostet ni børn livet. I alt er 19 mennesker omkommet i den.

Mest læste i dag

Søndag brød en lejlighedsbygning i Bronx i New York i brand. Branden har kostet 19 personer livet, fortæller Eric Adams, der er borgmester i New York, til CNN.

Han oplyser, at de ved, at 19 personer er bekræftet døde efter branden. Derudover er der 'adskillige andre', der er i kritisk tilstand. Det kan derfor ikke udelukkes, at det samledes dødsfald kommer til at stige.

"Det her er et forfærdeligt og smertefuldt øjeblik for New York, og branden vil medføre smerte og fortvivlelse i vores by. Det her bliver en af de værste brande i vores historie," fortæller Eric Adams også til CNN.

Nyhedsbureauet AP oplyser desuden, at ud af de i alt 19 personer, der har mistet livet, er 9 af dem børn.

Foruden det store antal personer, der er bekræftet døde, går den foreløbige melding på, at 32 personer er blevet sendt på hospitalet med livstruende skader. I alt er 63 personer kommet til skade i forbindelse med branden, skriver Ritzau.

Flere hundrede brandfolk fra forskellige brandstationer i New York måtte rykke ud til den store brand i lejlighedsbygningen.

Omkring kl. 11.00 lokal tid brød bygningen ud i brand. Branden startede tilsyneladende på anden og tredje etage, hvorefter den bredte sig til samtlige 19 etager i det store lejlighedskompleks.

Daniel A. Nigro, der er chef for brandvæsenet i New York, har forklaret, at der blev fundet ofre på alle etager på trapperne.

Det var en stor opgave for brandvæsenet at få slukket flammerne i bygningen. Der skulle mere end 200 brandfolk til at redde folk og slukke branden, der menes at være blevet antændt af en elektrisk radiator i en af lejlighederne.

Denne konklusion er brandvæsenet kommet frem til via fysiske beviser og vidneberetninger, lyder det også fra brandchef Daniel A. Nigro.

Efter sigende har der været gunstige forhold for, at røgen har kunnet sprede sig hurtigt gennem hele bygningen, eftersom døren til lejligheden, hvor branden tog sin begyndelse, menes at have stået åben.

Det er mere end 30 år siden, at en brand sidst har kostet så mange liv i New York, skriver Ritzau.