Af denne foruroligende grund fjernede McDonalds 'Ronald McDonald'

Foto: Shutterstock.com

Siden 1963 har klovnen Ronald McDonald været billedet ud ad til for fastfood-kæden McDonalds. Pludselig var Ronald McDonald væk, og det ligger der en foruroligende grund bag.

Ronald McDonald er indgraveret i mange fastfood-fans' hukommelse, men ikke alle ved, hvorfor den ikoniske McDonald's-maskot blev sat i skyggen for et par år siden.

Den glade klovn som var elsket af unge og gamle burger-fans, var et almindeligt syn for McDonalds indtil 2016.

Læs også

Kunderne raser over NORMAL: “Det er skræmmende”

Men efter årtier i tjeneste blev den populære karakter fjernet. Selvom nyheden sendte chokbølger rundt blandt kunderne på det tidspunkt, var det ikke alle, der forstod hvad den foruroligende grund til afskedigelsen var.

Langt fra et typisk marketingtræk måtte McDonald's skrue ned for Ronald McDonalds optrædener, da en uhyggelig klovnetrend fejede henover USA og Europa og blandt andet også her i Danmark.

Den skræmmende trend førte til en række episoder, hvor folk klædte sig ud som klovne for at skræmme offentligheden, og der var meddelelser om klovne, der havde rigtig våben på sig.

En chokerende sag fra Wales inkluderede en 10-årig pige, der angiveligt blev kontaktet af fire personer i klovne-masker, inklusiv en med en forhammer, da hun besøgte en park med sin ven.

Forståeligt nok handlede McDonald's. En erklæring delt på restaurantens hjemmeside på daværende tidspunkt forklarede, at beslutningen blev taget på grund af den 'aktuelle situation omkring klovne-syn i samfundene'.

"Vi er bange for, at Ronald McDonald ikke længere vises i McDonald's reklamer, men han er stadig meget travl med at arbejde for os." lød det dengang fra talsmanden i 2016.

Siden da har Ronald McDonalds fans måtte håndtere ændringen. Klovnens ansigt ses stadig i Ronald McDonald House Charities-logoet, men kun hans arme er synlige.

Ronaldo McDonald blev først introduceret til verden i 1963 og han nød årtier som fødevareindustriens "dummeste, hamburger-spisende klovn." Han blev ofte ledsaget af hans venner, der inkluderede Mayor McCheese, Hamburglar, Grimace, Birdie the Early Bird og The Fry Kids.

I Danmark var der ofte en oppustelig Ronald McDonald på flere McDonalds-restauranter.

Læs også

Han er tiltalt i Mia-sagen: Du gætter aldrig, hvad han tidligere har lavet

 

.

Dagens Gossip