Anne dedikerede sit liv til dyreinternat: Blev bidt ihjel

Foto: Shutterstock

Egyptisk politi mener, at en britisk kvinde, der arbejdede på et dyreinternat i Egypten er blevet bidt ihjel af en flok hunde, som hun passede.

Den 61-årige Anne Johnson blev fundet død på et dyreinternat i byen Dahab nær det røde hav fredag eftermiddag.  

Det skriver det britiske medie The Sun

Betjentene på stedet fortæller, at Anne Johnson blev angrebet af tre hunde, som bed hende i hovedet, på halsen, ned ad armene og i benene, da Anne var på vej ud at fodre dem. 

Ifølge det egyptiske medie, Ahram, blev hun fundet skambidt af medarbejdere på internatet. Hun lå på ryggen med en pose foder ved siden af sig. 

Hunde-elskerens lig er dog blevet sendt til yderligere undersøgelser, for at myndighederne kan være helt sikre på dødsårsagen. 

Reddede dyr i 16 år

Anne - der af sine venner blev kaldt Janet - boede i Egypten i 16 år, hvor hun konstant arbejdede for at redde herreløse og efterladte dyr på internatet.

Der er en bred forståelse for, at Anne var den primære arbejdskraft bag internatet.

Annes venner og familie forsøger nu desperat at finde et nyt hjem til de dyr, som hun passede. Det gælder både kaniner, katte, heste og et enkelt æsel. 

Autoriteterne i byen vil lukke internatet

Egypten kæmper med en stor mængde af herreløse dyr og nogle velfærdsgrupper kæmper hårdt for at passe på de ca. 15 millioner hunde, som bor i Egyptens gader. 

Flere af Annes venner påstår, at politiet forsøger at bruge Annes død til at lukke internatet. Internatet var upopulært hos de lokale, som frygtede de herreløse hunde. 

En kilde fortalte nyhedsmediet, at “Myndighederne har forsøgt at lukke hendes internat i årevis. De presser helt åbenlyst på nu, hvor hun er død.” 

“Vi er meget bekymrede for dyrene. Hun dedikerede sit liv til de her hunde. Hun ville ikke ønske at dyreinternatet skulle lukke.” 

Stor opbakning på Facebook

I et opslag på Facebook-gruppen 'Janet's Wadi - Support The Street Dogs of Dahab,' der er sat op som støtte til internatet, står der: 

“Janet brugte sit liv på at redde de nødlidende dyr fra Dahab, og hun kæmpede for dem, da de ikke havde andre. Janet vil altid være i vores hjerter, hun hjalp så mange. Vi kommer til at savne hende meget og vil aldrig glemme hendes passion og store hjerte.
Vores dybfølte kondolencer går ud til alle hendes pels-babyer, som hun arbejdede hårdt for at give en bedre fremtid, og skaffe mere hjælp. Dyrevelfærdsverdenen har mistet en meget speciel person i dag. Hvil i fred.” 

Læs også

Her er hun i dag: Forældre tvang Stine til at spise sin hund

 

 

 

 

Dagens Gossip