Annica blev inviteret til 9. klasses genforening - hendes svar til sine mobbere bliver hyldet

Foto: Privat

Annicas svar til hendes mobbere bliver hyldet af tusinde.

Mange mennesker har været udsat for mobning, og det er langt fra alle, der får sagt fra eller fortalt, hvordan det er at blive udsat for sådan noget.

Men 36-årige Annica fra Sverige er ikke et af de mennesker.

Læs også

Vred mor deler foto af fremmede mænd i toget: ‘Jeg håber, jeres koner ser det her’

Hun blev nemlig inviteret til genforeningsfest med den 9. klasse, som hun gik ud af et år inden, de sluttede, fordi hun blev mobbet.

I stedet for at tage med til genforeningsfesten og lade som ingenting, skrev hun et svar, hvor hun forklarede, hvad det betød at være mobbeoffer i deres klasse.

Annica skrev et opslag på Facebook med sit svar til mobberne.

"Kære 9.C. Tak for invitationen til 20 års jubilæummet. Tænk, at det er så længe siden, at vi afsluttede skolen. En gang imellem føles det, som var det i går. Det er dejligt for jer, at I kan se tilbage på de år med så fine minder. For mig var det den mørkeste periode i mit liv," skriver hun og fortsætter:

"I kan måske huske, jeg skiftede klasse i 8.? Det var for at slippe for den der pludselige stilhed, som lagde sig, når jeg gik forbi på gangen, de hånefulde grin bag ryggen på én og de kolde blikke i klasselokalet," skriver hun om sine oplevelser i klassen.

Hun forklarer, at det også har haft betydning for hendes senere liv, at hun er blevet mobbet.

"Det, som nogle af jer i klassen gjorde, kaldes nemlig mobning. Det sjove ved mobning er, at det aldrig rigtig forsvinder. Ikke engang efter 20 år. Jeg kan selv i dag høre den der stikkende stemme i mit hoved, som siger, at jeg ikke er noget værd, selvom jeg logisk set ved, det ikke passer. Men I er sikkert gode mennesker i dag. Måske har nogle af jer børn. I det tilfælde håber jeg, at de slipper for at vågne med en stor klump i maven hver morgen, de skal i skole. For det fortjener ingen faktisk. PS. I stedet for at bruge penge på en rejse til Stockholm og festen, har jeg skænket 2000 (svenske red.) kroner til Friends."

Hun har sidenhen udtalt, at hendes opslag og svar til mobberne har gjort, at hun har fået en form for afslutning. Det skriver Aftonbladet.

Nogle af dem fra klassen har sågar skrevet til hende personligt efterfølgende. Annica ville dog ønske flere gjorde det. Flere af dem, der mobbede.

Opslaget er blevet delt på organisationen ‘Friends’-side. Der er den blevet delt og kommenteret med end 30.000 gange.

Organisationen ‘Friends’ arbejder for at stoppe mobning.

Læs også

Nybagt far blev nedstirret på restaurant af mystisk ægtepar: Kort efter lagde de en seddel i hans forrude

 

 

Dagens Gossip