Bar undskylder: Bartender efterlod klam overraskelse i nynazists øl

Skrevet af Mathias Busekist

12/08/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Baren er i centrum af en skandale, efter at to medarbejdere er blevet fyret efter en ophedet diskussion.

Mest læste i dag

Irish Times har i et Facebook-opslag kommenteret hændelsen, der fandt sted den 2. august.

"The Irish Times Management vil gerne benytte lejligheden til at undskylde over for Jimeone Roberts og hans venner - Stefanos, Neil Erikson, Thomas Sewell og Ricky T. - for den hændelse, der fandt sted," skriver de.

I opslaget bekræftes det, at de to involverede medarbejdere er blevet fyret.

"Irish Times' ledelse misbilliger stærkt de tidligere medarbejderes uprofessionelle opførsel ved at spytte i gæsternes drikkevarer som følge af en diskussion om et politisk emne."

Jimone Roberts fortæller til Herald Sun, at diskussionen med bartenderne omhandlede en Sonnenrad-tatovering - et hadesymbol, der blev brugt af nazisterne i 1930'erne.

"Bartenderen spurgte ind til tatoveringen, før han indledte en diskussion," udtaler Roberts ifølge Herald Sun, hvorefter han tilføjer:

"Han spurgte derefter: "Støtter du mangfoldighed?" Han kunne ikke lide at høre ordet "nej" til dette spørgsmål, så han spyttede i min øl og gik." 

Ifølge The Age har han truet med at forfølge dem "i retten og andre 'arenaer'".

Foto: The Irish Times Pub Melbourne/Facebook.

Nyheden er angiveligt blevet delt i hemmelige og krypterede chatrum, der benyttes af højreorienterede tilhængere, hvor man grine højt af, at kunden, hvis øl, der blev spyttet i, har modtaget 651 dollars. 

Tallet 51 i kontantkravet er vigtigt for højrefløjens tilhængere, da det ifølge The Age er antallet af ofre for massakren i Christchurch.

Pubben er også blevet oversvømmet af negative Google-anmeldelser fra tilhængere.

"Spytte i en kundes øl og være anti-hvid. Det er ikke et sted, du ønsker at besøge, hvis du holder af dine hvide forfædre."

Dog har mange andre kritiseret undskyldningen, da en Facebook-bruger skriver, at "det ser aldrig godt ud at undskylde over for nynazister".